10-04-2023
Italiaanse gehaktballetjes
uit de gtg Russell Hobbs multicooker
Wat eten we vandaag
Omdat ik tegenwoordig kook met de multicooker vraag ik me steeds vroeger af wat we gaan eten vandaag. Dan kijk ik in de koelkast of in de vriezer wat er op voorraad ligt. Momenteel haal ik veel uit de vriezer. Daar liggen voldoende producten in. Een kop soep met een broodje is ook een lekkere maaltijd. Na een stevige wandeling gaat dat er echt wel in.
slowcooken en stomen
De multicooker heeft veel optie. De naam zegt het al. Ook een stoomfunctie en daar ben ik blij mee. Zo stoom ik broccoli in zijn geheel. Met de stronk er nog aan. Het lijkt op die duurdere Bimi, maar in feite is het gewoon broccoli. En dat is goedkoper om te kopen. Met zijn tweetjes eten we een hele stronk of struik.
Balletjes
De gehakballetjes heb ik op smaak gebracht met het kruidenmelange voor gehakt van Euroma. Er is geen zout aan toegevoegd. Maar ook geen andere onnodige ingredienten zoals gemodificeerd zetmeel. Deze mix kan je ook goed gebruiken wanneer je koolhydraatarm eet. Meng je paneermeel door je gehakt, maak dat dan zelf van je oud brood. Zo weet je wat je eet. Trouwens, het scheelt ook geld. Want zo'n pakket die suggereert dat je alles eet zijn echt duur.
Wereldgerecht
Als voorbeeld heb ik dit wereldgerecht van Knorr gekozen. Is ook met gehakt. De prijs is bij AH 4,09 euro. En dat is zonder groente, aardappelen en vlees. De prijs voor deze maaltijd is minder dan het pakket kost. Want met het pakket ben je er nog niet. Ook daar moet je nog groente bij doen. De kruidenmelange die ik heb gekocht kost ook geld, maar je hebt er meer aan. Dan zo'n verpakking met poedertjes.
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
En dat is zonder groente, aardappelen en vlees.
Wat heb je nodig?
- 250 rundergehakt - niet de magere versie
- 1 eetlepel kruidenmengeling (zie foto)
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 pak tomaten frito of passata
- 1 blikje gepelde tomaten
- 250 gram voorgekookte minikriel aardappelen
- 1 struik broccoli
- vers gemalen peper en nootmuskaat
- naar smaak eventueel nog wat zout
Zo bereid je het!
- Zet de multicooker aan op hoog slowcooken. (zie foto op deze pagina)
- Breng het gehakt op smaak met de kruidenmengeling en meng het paneermeel erdoor.
- Draai er balletjes van ter grootte van een walnoot.
- Wanneer de multicooker op temperatuur is kunnen de balletjes erin.
- Samen met de tomatenfrito/passata en het blik gepelde tomaten.
- Zet de timer van slowcooker op 4 uur en laat het rustig gaan.
- Leg de aardappelen bij de gehaktballetjes in de pan.
- Snijd de broccoli in de lengte in stukken. Schil de stronk.
- Zet het stoomplateau in de pan. Leg daarop de broccoli. Giet voldoende water in de pan. Zorg wel dat het water onder het plateau blijft (dit water verdampt grotendeels).
- Stel dan de stoomfunctie in en de timer op 20 minuten.
- Prik met een vork in de steel van de broccoli of jij het gaar genoeg vind.
- Verdeel dan de maaltijd over twee borden of schep alles op een opdienschaal. Wat jullie prettig vinden.
- En dan...AAN TAFEL!
Lijst van diensten
Neem contact met ons op
Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Uiteraard kan je ook op mijn facebookpagina reageren.
Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!