bloemkoolsoep

20-01-2021

Bloemkoolsoep


Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep


Alles op

Van de bloemkool kan je alles gebruiken. Ook de bladeren eromheen. Van de zachte groene blaadjes kan je 'pesto' maken. 

Die hoef je dus ook niet meer weg te gooien. De stronk ook niet. Daar kun je een lekkere soep van maken. 


Balansdag soepdag

Wil je wat afvallen kies dan eens voor een balansdag. Soep kan je daarbij helpen. Je krijgt goede vitaminen binnen, als je de soep zelf maakt met verse ingrediënten. Deze bloemkoolsoep voed je en vult de maag. Soep vult ook je vochtbalans aan.

 

Kastanjechampignons

Dit is een voorbeeld van een bloemkoolsoep zoals ik hem eens heb gemaakt. De soep had veel smaak en vulde goed. Ik had er ook nog kastanjechampignons doorgedaan. Maar je kunt ook kiezen voor de witte champignons. 


Agaritine

Op het internet zijn berichten te vinden dat rauwe champignons kanker kunnen veroorzaken. En dat is mogelijk, maar dan moet je wel grote hoeveelheden rauwe champignons eten. In rauwe champignons zit een stofje met de naam Agaritine. Op de website van het voedingscentrum kun je hier meer over lezen.

Van de zachte groene blaadjes kan je 'pesto' maken.

Recept staat onder deze foto.

Bloemkoolsoep

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Bloemkoolfrittata uit de Philips Airfryer XXL Kha

Een koolhydraatarm gerecht met bloemkool. Ook nog uit de Philips Airfryer XXL. Lekker recept voor twee personen. 

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?

 


  • 1 el olie 
  • 2 sjalotjes 
  • 250 gr kastanjechampignons 
  • 300 ml koud water
  • 2 el biologische groentebouillonpoeder 
  • stronk van bloemkool in stukken gesneden 
  • 1 flesje kookroom 
  • 2 el amandelschaafsel 
  • 2 el gorgonzola 
  • 1 tl harissa-poeder
  • snufje nootmuskaat 
  • 1 el gesneden bieslook 
  • witte peper uit de molen
















 

Zo bereid je het!



  1. Verwarm de olie.
  2. Pel en snipper de sjalotjes. Bak op getemperde hittebron glazig.
  3. Veeg of borstel de kastanjechampignons schoon. Snijd in stukken en doe bij de sjalotjes in de pan.
  4. Als de champignons gaan geuren doe dan de bouillon of water erbij en de bouillonpoeder.
  5. De stukken bloemkoolstronk kunnen er ook bij.
  6. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
  7. Giet na die tijd de kookroom erbij. Vul het flesje met water, goed schudden en giet de inhoud van het flesje ook in de pan.
  8. Verwarm de soep tot het kookroom warm is.
  9. Maak de groenten in de soep fijn met een staafmixer of doe de soep in een blender.
  10. Terwijl de soep pruttelt laat de amandelen roosteren in een warme oven. 
  11. Zet de hittebron onder de soep uit.
  12. Breng de soep op smaak met de gorgonzola, harissa-poeder en nootmuskaat.
  13. Doe de soep in twee kommen. Strooi de amandelschaafsel erover, de bieslook en maal de peper naar smaak erover.
  14. En dan...AAN TAFEL. 












Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!

40+ recepten zonder vlees

40+ recepten zonder vlees.

Het is een gratis download. Het formaat is PDF. De linken zijn aanklikbaar zodat je direct naar het recept gaat.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


40+ recepten zonder vlees gratis download E-zine

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: