Broccolisalade met mozzarella

Broccolisalade met mozzarella 

Lekker koolhydraatarm deze keer

Deze salade is ook erg lekker met raapstelen. Maar deze overheerlijke groente kon ik helaas niet kopen. Daarom heb ik gekozen voor broccoli. Maar het kan ook met sperziebonen - nog even wachten op de Hollandse natuurlijk. Of met bloemkool en doperwten. 


Afgelopen zondag heb ik deze salade op tafel gezet. Het is geen hogeschool koken. Kook de groente zo gaar als jij lekker vind. Manlief en ik zijn geen liefhebbers van harde groente. Dus kookte ik de broccoli voorbij beetgaar. Erbij smaaktomaatjes. Die heb ik op verschillende manieren gesneden. Die kleuren maken het al een vrolijke schotel. 


In de tuin staat Rozemarijn. En ik kon het niet laten om er wat takjes af te knippen. Die takjes gingen in het kookwater van de broccoli.  En voor het eten had ik de harde takjes eruit gehaald. Trouwens, op balkon groeit Rozemarijn ook goed. 




Broccolisalade met mozzarella
Manlief en ik zijn geen liefhebbers van harde groente. Dus kookte ik de broccoli voorbij beetgaar.
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?



  • 1 stronk broccoli
  • paar takjes Rozemarijn
  • 150 gram smaaktomaatjes in diverse kleuren
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel honing
  • vers gemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 bollen mozzarella
  • nog meer zwarte peper

 

Zo bereid je het!


 

  1. Snijd de roosjes van de broccoli en was ze zorgvuldig.
  2. Breng in een pan water aan de kook met de takjes Rozemarijn. 
  3. Zodra het water kookt kunnen de roosjes erin. Ik zette de timer op 8 minuten. 
  4. Na die tijd de broccoli afgieten en met koud water spoelen tot lauwwarm. 
  5. Snijd terwijl de broccoli kookt de tomaten in stukjes, partjes, plakjes of wedges. Wat jij leuk en handig vind. 
  6. Maak van de azijn, de honing, peper en olijfolie een dressing in een grote schaal. 
  7. Doe de gesneden tomaten erdoor. 
  8. Voeg ook gelijk de broccoli toe. Voorzichtig mengen. 
  9. Verdeel de salade over twee borden of leg op een grote schaal. 
  10. Pluk de mozzarella in stukken en verdeel over de salade.
  11. Maal er nog naar smaak peper over. 
  12. En dan...AAN TAFEL.

 

Klik op de button hiernaast om de tekst te downloaden van dit recept.


Dit is een recept zonder vlees. Wil jij vaker een recept zonder vlees op tafel zetten maar heb je geen idee. Download dan mijn laatste E-zine met 40+ eetsuggesties voor simpele maar smaakvolle recepten zonder vlees.

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

P.S.
Reageren? Klik hier...
Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn instagram-foto's en -filmpjes 

Share by: