De witlof en pastinaak lagen in mijn koelkast. De witlof was te weinig voor een hele maaltijd en de pastinaak ook. Die paar vastkokende aardappelen moesten ook op. Ik bedacht dat ik met deze drie ingrediënten best een lekkere soep zou kunnen maken. Het is natuurlijk altijd afwachten hoe het gaat smaken. De aardappel bindt de soep, de witlof kan het bitter maken, maar de pastinaak geeft weer een soort van anijssmaak en maakt het iets zoeter.
Ik schilde de aardappelen, maakte de groenten schoon en deed alles in en pan met koud water. Bracht het aan de kook. Voegde nog wat vegetarische bouillonpoeder toe en liet alles gaar koken. Ondertussen bedacht ik wat ik verder bij eten.
Het werd blauwe kaas, desembrood en wat tomaten. De soep heb ik met verse platte peterselie, geroosterde amandelen en zonnebloempitten gegarneerd. Lust je geen blauwe kaas, kies dan die kaas die je wel lekker vind. Een lepel roomkaas maakt het ook lekkerder. Of crème fraiche.
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Manlief was tevreden. Dat is mijn graadmeter.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!