22-10-2022
Dit recept is eerder geplaatst op een ander platform - 22 oktober 2018.
De foto van dit gerecht is gemaakt op 21 december 2017
Pompoensoep met boerenkool en omelet
Soep met kool
Niet heel bijzonder. In Italië maken ze die al jaren. Daar heet het ribolitta. Die soep is behoorlijk dik. Bijna zo dik dat je het kan eten met een vork.
Toscaanse soep
Het is een Toscaanse soep. In Italië wordt het gemaakt met witte bonen en kool.
Bruine bonen
Deze soep is niet dubbel gekookt er zit ook geen witte bonen in maar bruine bonen. Als kool heb ik boerenkool gebruikt en geen palmkool. Nog een pittige specerijenmengeling erin, laten koken en eten maar.
Geen vlees
Als eiwit heb ik een omelet met gorgonzola erin gedaan.
Geen vlees dus. Geschikt voor een vleesloze dag of een meatless monday.
Recepten met pompoen overzichtspagina
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- ½ pompoen
- 2 biologische groentebouillonblokjes of -poeder zonder gist
- 1 liter water
- 4 stengels boerenkool of anders 250 gram gesneden boerenkool
- 1 eetlepel Ras el Hanout
- 1 potje bruine bonen
- 4 eetlepels pompoenpitten
- 1 eetlepel olie
- 4 kleine eieren of 3 grote
- 50 gram gorgonzola
- vers gemalen peper
Zo bereid je het!
- Halveer de pompoen. Verwijder de schil en de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Doe de pompoenstukken in een pan, samen met de bouillonblokjes en het water.
- Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.
- Als de pompoen zacht is, plet de stukken met een aardappelstamper wat kleiner. Het hoeft niet per se fijn.
- Ris de bladeren boerenkool van de stengels. Was de bladeren grondig en snijd dan in kleinere stukken. Doe in de soep, als de pompoen zacht is.
- Voeg de Ras el Hanout toe en breng aan de kook.
- Laat 7 minuten zachtjes pruttelen.
- Giet de bruine bonen af, spoel schoon onder stromend water en doe in de soep, na het koken van de kool.
- Zet de pan op een kleine pit en laat de bonen warm worden.
- Pof de pompoenpitten in een warme koekenpan. Haal na het poffen uit de pan en bewaar tot je de soep gaat eten.
- Verwarm de olie. Klop de eieren los. Giet in de hete olie en bak een omelet. Leg de gorgonzola in stukjes op het ei. Vouw het ei dubbel als de bovenkant droog is. Leg op een snijplank en snijd in stukjes.
- Schep de soep in twee kommen, garneer met pompoenpitten en het ei.
- Maal er peper naar smaak over.
- En dan....AAN TAFEL!!
Word jij ook zo blij van lekkere recepten voor twee? Heb jij veel vrienden die zitten te springen om lekkere recepten voor twee? Je kan ze nu blij maken. Zodat ze ook lekker met zijn tweetjes kunnen eten. Sharing is caring!
Neem contact met ons op
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Neem contact met ons op
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!