8-04-2022
Vrijdag
Paasbingo
Bijna pasen
Nog een week en dan is het goede vrijdag. Vaak is iedereen druk met het doen van boodschappen. Met pasen wil bijna iedereen toch iets lekkers of anders op tafel zetten.
Bingo
Natuurlijk heb ik ook recepten die je met de pasen kan eten. Ik heb een bingokaart gemaakt. Verderop deze pagina kan je de kaart downloaden. Het is een pdf. Ieder rondje waar je op klikt leid je naar het recept.
Lekker makkelijk
Maak het jezelf niet te moeilijk. Heb ik ook niet gedaan. Natuurlijk bevat deze kaart recepten met ei. De recepten zijn zoals altijd - simpel en smaakvol.
Niet downloaden
Wil of kan je de kaart niet downloaden. Niet getreurd - ik heb de linken naar de pagina's ook op deze website gezet. Gewoon als extra services en om het iedereen gemakkelijk te maken.
Deze bingokaart kan je gratis en direct downloaden. Je komt niet op een pagina waar je eerst je e-mailadres moet geven en versturen.
Op een rijtje
Hieronder staan de linken naar de pagina, die ook op de bingokaart staan, op een rijtje. Maak er gebruik van zou ik zeggen.
Lijst van diensten
-
Gekookte eieren opwarmenLijstitem 1
Je kan de eieren van te voren koken. Vaak wordt dit ook gedaan. Maar warme eieren bij het paasontbijt zijn lekkerder dan koude. Wist je al dat je die makkelijk kan opwarmen? Niet! Klik op de link en lees hoe en wat.
-
Avocado - kruidenboterLijstitem 2
Avocado met boter en kruiden, geeft een heerlijke smeerbare kruidenboter. De avocado vervangt voor een deel de roomboter. Echt een aanrader.
-
Bladerdeegrolletjes met beenhamLijstitem 3
Lekker joh deze warme bladerdeegrolletjes. Met beenham, maar je kan ook voor kaas kiezen natuurlijk. Of voor ham en een paar plakjes gekookt ei. Kies wat jij lekker vind. Deze rolletjes waren simpel en smaakvol.
-
Avocadosoep met lente-ui en kikkererwtenLijstitem 4
Deze soep is een heerlijke om tussendoor te eten. Of als starter van je paasbrunch. Misschien denk je dat zal wel flink vullen die soep. Dat ligt aan jezelf. Of je de soep in grote kommen of kleine schaaltjes serveert.
-
Bloemkoolsoep
Een soep voor anders eters. Krijg je eters dan is het handig om een alternatief soepje te hebben. Het kan zijn dat ze geen avocado lusten tenslotte. Er zit wel amandel in deze soep. Dat kan ook een allergeen zijn.
-
Brabants roggebrood met Spaanse makreel
Een smorrenbrod is een open sandwich. Het komt oorspronkelijk uit de Scandinavische landen. Ik vind het een voordeel hebben. Je ziet direct wat je krijgt voor je geld. En eerlijk is eerlijk, het zijn normaal belegde broodjes. Niet teveel rimram.
-
Croque madame en monsieur
Een tosti maken kan natuurlijk ook nog. Maar waarom niet specialer? Deze croque maakt je echt blij. En waarom er op de één een ei ligt en op de ander niet. Als je dat wilt weten, klik dan op de link. Want tja, daar staat het met vermeld. Met tevens een ezelsbruggetje. Zo weet je direct wel de madam of de monsieur is.
-
Smorrebrod met ei, gerookte zalm en asperge
Wat een genot die heerlijke verse asperges. Samen met het gekookt ei en de gerookte zalm, werd het een zalige smorrenbrod. Nog zo'n zalige open sandwich op Scandinavische manier.
-
Parfait homemade met chocolade
Parfait is stilstaand ijs. Zelf vind ik het de zaligste manier van ijsmaken. Het is gekmakend lekker eigenlijk. Eerlijk ik eet ijs alleen op feestdagen of zo nu en dan in de zomer. Maar dan het liefst deze en zelfgemaakt.
-
Groene salade met warme geitenkaas
Voor de liefhebbers van veel groen en geitenkaas op het bord. Je kan het ook op een groot bord serveren, zodat iedereen er naar behoefte van kan pakken. Ik weet zeker dat het zo op is. Warme geitenkaas is namelijk onweerstaanbaar.
-
Matzes voor de pasen
Matzes mogen natuurlijk niet ontbreken op de paastafel. Ik maakte deze dikbelegde matzes. Lekker met handen eten. En ja, er zal wel wat van afvallen. Maakt toch niet uit, dat prik je op je vork en je eet gewoon verder.
-
Oud brood quiche
Mocht je nog brood hebben overhouden de afgelopen week. Gooi het niet weg. En geef het niet aan de eendjes. Gebruik het als quiche bodem. Je maakt er op een makkelijke manier éénpersoonsquiches van. Eventueel afbakken in de airfryer. Scheelt toch weer die grote oven opwarmen.
Heb jij lekkerbekken onder je vrienden zitten. Vast wel. En met deze smulpapen wil jij vast deze pagina delen. Je wilt toch niet dat ze al dit lekker zouden missen. Daarom: sharing is caring.
Wil jij vaker een recept zonder vlees op tafel zetten maar heb je geen idee. Download dan mijn laatste E-zine met 40+ eetsuggesties voor simpele maar smaakvolle recepten zonder vlees.