omelet spinazie kikkererwten

30-05-2022

Recept heb ik eerder gepubliceerd op een andere, verwijderde website op 26-08-2015


Omelet met spinazie en kikkererwten


Spinazie of raapstelen

In deze omelet heb ik spinazie verwerkt. Maar je kan hier evengoed ook raapstelen voor gebruiken. Zelf kies ik het liefst voor verse spinazie. Diepvries kan ook. Maar vers vinden wij heel erg lekker. 


Peulvruchten op voorraad

De kikkererwten komen uit blik. Gedroogde kikkererwten kan je ook gebruiken natuurlijk. Net wat jij wilt. 


Drie op een rij

En de blikjes kikkererwten koop ik ook. Ze zitten per drie in een karton. Net als de blikjes met linzen. Lekker makkelijk om op voorraad te hebben. Aanvullen met verse groenten en eventueel vlees en/of vis en je zet snel een volledige maaltijd op tafel. 


Lidl boodschappen

In de Lidl koop ik vaak kleine zakjes baby-spinazie. Eén zakje per persoon.

De spinazie kan je ook vervangen voor raapstelen...
Recept staat onder deze foto. Of klik hier.
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?

  • 1 eetlepel olie
  • 1 zak spinazie (450 gram)
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel hot currypoeder
  • 1 sjalotje
  • 1 gele paprika
  • 1 blikje kikkererwten
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel gedroogde tuinkruiden
  • 100 milliliter crème fraîche
  • 2 eetlepels tarwebloem of amandelmeel
  • ½ theelepel bakpoeder
  • witte peper uit de molen
  • 1 eetlepel olie
  • 4 eetlepels roomkaas
  • 2 eetlepels geraspte kaas
Zo bereid je het!

  1. Verwarm de olie in een wok of hapjespan, doe de spinazie erin en laat snel slinken en gaar worden. Breng over in een vergiet en laat uitlekken. Snijd met twee messen kleiner of doe in een keukenmachine of blender. Laat nu afkoelen.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. Schep ze uit de koekenpan over in een bakje.
  3. Verwarm de olie samen met de Thai green curry. Snipper het sjalotje en voeg toe aan de olie. Laat even fruiten op getemperde hittebron.
  4. Was de paprika, halveren, zaad-en zaadlijsten verwijderen en de rest in blokjes snijden. Laat de blokjes zachtjes met het sjalotje bakken.
  5. Giet de kikkererwten af, spoel onder de kraan af. Goed uit laten lekken en doe ze dan in de pan bij het sjalotje en de paprika. Op getemperde hittebron verwarmen. Zo nu en dan omscheppen. Meng de kikkererwten erdoor. 
  6. Klop ondertussen de eieren met de crème fraîche, de bloem of amandelmeel en bakpoeder luchtig. Spatel de spinazie en de tuinkruiden erdoor.
  7. Verwarm de olie in een ruime koekenpan. Schep de helft van het omelet-mengsel in een koekenpan en bak nu een omelet op de manier van pannenkoeken bakken. Alleen je bakt hem maar aan één kant. Op niet te hoog vuur en wanneer de bovenkant droog is maar nog glanst, dan is je omelet gaar. Bak er zo nog één.
  8. Schep op iedere omelet een dot roomkaas en vouw dubbel. Schep op de kikkererwten ook een dot roomkaas. 
  9. Rasp er naar smaak kaas over. 
  10. En dan...AAN TAFEL!! 

Wil je de tekst van het recept bewaren! Klik dan op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: