De rol met bladerdeeg lag naast de gorgonzola en beenham in de koelkast. De witlof in de groentela in dezelfde koelkast. Ik zag het liggen allemaal en dacht: hmm witlof met ham en kaas is lekker. Dus waarom niet op bladerdeeg en dan in de oven.
De witlof heb ik wel eerst aangezet in de pan. Beetje boter en in de lengte in vieren snijden. Bodem bedekken met water, deksel op de pan en 5 minuten laten stoven tot het water is verdampt. Dan een beetje kleur geven. Ondertussen de oven voor verwarmen en het deeg beleggen met de ham. En dan de rest. In de oven en aan tafel. Verderop de pagina het hele recept.
Foodblogswap
Iedere maand doe ik mee met de foodblogswap van een gezellige groep foodbloggers. Dat houdt in dat een andere foodblogger op mijn website op zoek gaat naar een recept. Deze keer is een plaattaart met witlof en blauwe kaas als inspiratiebron gebruikt.
Klik hier voor haar variatie. Elsarblog