Deze rösti smaakt heerlijk bij deze coleslaw koolsalade van paarse spitskool
Tonijnpizza uit de Philips Airfryer XXL
Pizzatijd
Ik begin maar vast te melden dat ik geen foto van na heb. Zo stom. Dat was ik vergeten. Maar Het was echt te lang geleden dat we pizza hadden gegeten. De laatste keer was een week of vier geleden. Toen had ik pizza besteld bij een lokaal restaurant. Een origineel Italiaans restaurant. Maar thuis maken kan ook.
Oven versus Philips Airfryer XXL
Ik had hier en daar gelezen dat pizza ook makkelijk kan worden gebakken in de Airfryer. Dat vroeg om een persoonlijke test. In de Jumbo pizzadeeg van tante Fanny gekocht. Je leest het goed, zelf gekocht. Ik koop alles zelf. Maar dit terzijde. De Philips Airfryer XXL is voor mij een handig apparaat in de keuken. Ik gebruik hem echt dagelijks. Er is één groot voordeel wat ik nog wil aanstippen. Hij staat op het aanrecht. Dat is voor mij geen probleem omdat ik ruimte zat heb. Omdat hij op het aanrecht staat gebruik ik hem. Zelf vind ik hem handiger dan een oven. Die staat laag en moet ik bukken. Dat gaat niet iedere dag even soepeltjes. Iets met leeftijd. Daarom vind ik de Philips Airfryer XXL handig dus.
Exact doormidden
Het deeg heb ik exact doormidden gesneden. En zo had ik twee pizza's die precies in de Airfryer pasten. Ik heb wel een extra accessoire besteld voor de Airfryer om pizza's te bakken. Met de toepasselijke naam: pizza-accessoire.
Geen foto
Een uur na het eten zei ik tegen mijn man: 'tjonge, lekker slim van me. Ik heb geen foto gemaakt van de pizza nadat hij was gebakken.'
'Ach zei hij. Ze geloven het wel dat het lekker was. Pizza is altijd lekker.'
Nou bij deze dan. Ik hoop dat jullie geloven dat de pizza lekker was en zeer geslaagd. Manlief zat te genieten, dan weet ik genoeg. Volgende week weer pizza.
Gelukkig weet ik nog waarmee ik de pizza heb belegd. En afgebakken ziet hij er anders uit. De kaas is gesmolten en het deeg is bruin geworden. Onnodig om te vertellen ik weet het. Je had dat heus wel door.
Wat heb je nodig?
- 1 verpakking pizzadeeg van Tante Fanny
- 1 rode puntpaprika
- 1 eetlepel olie
- 1 aubergine
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse tuinkruiden
- 5 eetlepels passata (pak Lidl)
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 1 theelepel gedroogde oregano
- zwarte peper
- blikje tonijn op olie
- 6 gedroogde tomaten op olie
- vers geraspte Parmezaanse kaas
Zo bereid je het!
- Haal het deeg uit de verpakking en halveer in de breedte.
- Was de puntpaprika en wrijf in met olie.
- Leg in de airfryer. Zet de temperatuur op 150°Celcius en bak 12 minuten.
- Haal uit de airfryer en laat afkoelen.
- Was ondertussen de aubergine en snijd in blokjes.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak de blokjes aubergine met de tuinkruiden bruin en gaar.
- Verwijder het vel van de paprika. Halveren. En verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd in niet te kleine repen.
- Meng de passata met de tomatenketchup, oregano en zwarte peper.
- Bestrijk hiermee de beide pizzadelen.
- Verdeel de aubergine, de paprika en de tonijn erover.
- Snijd de tomaten in reepjes en verdeel ook over beide delen.
- Bestrooi naar eigen inzicht en smaak met Parmezaanse kaas.
- Bak in de Airfryer op 160° Celsius voor 15 minuten. 2x
- Even wachten...
- En dan...AAN TAFEL!!
Ga terug naar home via onderstaande link