Dit is een makkelijke manier om te genieten van het seizoen en chocolade. Je koopt aardbeien. Laat wat pure chocolade smelten. Kan makkelijk in de magnetron. Blijf er wel bij. Het gaat snel. Strooi in een schaaltje of diep bord geraspte kokos. Doe de aardbeien aan een stokje. Dip ze eerst in de gesmolten chocolade en dan in de geraspte kokos. Een heerlijke afsluiter van een lekkere maaltijd. Lekker hoeft niet duur te zijn.
07-07-2022
Cacao en kokos - 2 recepten
Dit recept heb ik op 20 januari 2013 op een andere blogsite gepubliceerd.
Internationale dag van de chocolade
Natuurlijk ben ik ook dol op chocolade. En dat het liefst de pure of extra pure versie.
Heel lang geleden
Je zou denken dat dit het begin is van een sprookje. Maar nee, het is niet waar. In 2013 zag ik lekkere chocoladerecepten met cacao en kokosvet of kokosolie. Maar net hoe je het noemt.
Bounty
In die tijd gebruikte ik ook kokosolie. Ja ik beken. Ook ik ben heel soms gevoelig voor hypes. Niets menselijks is mij vreemd haha. Dus ik ging aan de slag en maakte mijn eigen bounty's.
Verslavend lekker
Al snel stopte ik met het maken. Ik maakte chocoladebonbons en mijn eigen bounty's dus. Het is belachelijk makkelijk om te maken. Je hebt alleen de juiste vormen nodig. Het liefst siliconen vormen. Dan kan je het product makkelijk lossen. Waarom ik ermee stopte. Omdat ze verslavend lekker zijn. Ook de discussie of kokosolie wel duurzaam is, maar ook of het echt gezond is. Die discussie ga ik niet aan.
Met suiker maar wel vegan
De tropical fruit bar en de bonbons zijn vegan. Er zit wel suiker in. In de vorm van gedroogd fruit en agave siroop.
3 zoete verleidingen
-
Jelly van meloen en aardbeien
Agar agar heb ik voor deze jelly gebruikt. Je kan ook gelatine gebruiken natuurlijk. Agar agar wordt gemaakt van zeewier. Plantaardig dus. Een lekker dessert of toetje.
-
parfait met amarene kersen
O ja, extra lekker gemaakt met Liquor 43. En die kersen maakten het helemaal top. Parfait is een makkelijke manier van ijsmaken. Probeer het maar eens.
Onder de foto's staan de recepten!
Je hebt meerdere tropical fruit kokos choco bars en bonbons
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig voor de tropical fruit bars?
- 100 gram tropical fruit
- 2 eetlepels kokosvet
- 2 eetlepels gemalen kokos
- 6 eetlepels kokosvet
- 8 eetlepels cacaopoeder
- 2 eetlepels agavesiroop
Zo bereid je de tropical fruit bars!
- Maal de tropical fruit in een foodproccesor en meng er de twee eetlepels kokosvet en de gemalen kokos door.
- In een siliconen vormpje scheppen en een beetje aandrukken.
- Meng dan de zes eetlepels kokosvet samen met de cacaopoeder en de agavesiroop.
- Bestrijk dit boven op de tropical fruitlaag.
- Zet in de vriezer en haal het er vijf minuten voor je het gaat eten uit.
Wat heb je nodig voor de bonbons?
- 4 eetlepels gemalen kokos
- 6 eetlepels kokosolie/vet
- 8 eetlepels cacaopoeder
- 2 eetlepels agavesiroop
Zo bereid je de tropical fruit bars!
- Meng alles door elkaar.
- Over doen in siliconen bonbonsvormpjes.
- In de vriezer zetten.
- Haal het vijf minuten voordat je het eet uit de vriezer.
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!
Bewaren op pinterest
Gebruik deze flyer wanneer je deze pagina wil bewaren. Je kan hem ook gebruiken om te delen met je vrienden.