21-07-2022
Zalm met sperziebonensalade
Dit recept heb ik op 01-08-2019 op een andere blogsite gepubliceerd.
Hollandse sperziebonen
De Hollandse sperziebonen waren in de aanbieding in de Lidl. Die laat ik niet liggen. Sperziebonen vinden wij heerlijk en in de aanbieding nog lekkerder. ? Gisteren vond ik het nog wel weer om een salade te eten. De bonen schoonmaken, de orzo koken en beide af laten koelen.
'Pesto' van rucola
In de koelkast lag nog een overschot rucola. Daar heb ik een 'pesto' van gemaakt. Lekker met amandelschaafsel, zonnebloemolie, limoensap en toch wat mayonaise om het wat romiger te maken. Je kan de mayonaise ook vervangen voor kwark of yoghurt. Maar net wat jij lekkerder vind.
Kruidenmix
De zalm heb ik op smaak gebracht met een nieuwe kruidenmix van Euroma. Het heet: Scandinavische kruiden - zalm.
Orzo of Risoni
Twee namen voor één en dezelfde product. Deze pasta wordt zowel in Griekenland als in Italië gegeten. Het lijkt op rijst, alleen wat groter.
3 recepten met vis
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 500 gram sperziebonen
- 150 gram orzo
- 75 gram rucola
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel mayonaise, yoghurt of kwark
- vers gemalen peper naar smaak
- sap van een halve limoen
- 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 1 mini-komkommer of meer naar smaak
- 2 stukken zalm
- 2 eetlepels olie of Ghee = geklaarde boter
- 1 eetlepel Scandinavische kruiden zalm
Zo bereid je het!
- Maak de sperziebonen schoon door de puntjes en onderkanten te verwijderen.
- Breek ze doormidden.
Breng in een pan ruim water aan de kook. - Zodra het water kookt, doe de bonen erin. Zet de timer op zeven minuten. *
- Na die tijd voeg je de orzo toe. Zet de timer wederom op 7 minuten. Dan afgieten en af laten koelen.
- Rooster de amandelschaafsel licht in een warme koekenpan.
- Doe de rucola in een blender samen met de olie. Blender tot de rucola fijn is. Voeg dan de geroosterde amandelschaafsel toe. Blender dit fijn.
- Doe over in een schaal en voeg de mayonaise, yoghurt of kwark erbij. Omscheppen.
- Maal er naar smaak peper over en voeg het sap van de limoen toe.
- Schep de Parmezaanse kaas erdoor.
- Snijd de komkommer in blokjes en doe ook door de 'pesto'.
- Wanneer jij de pesto lekker vind, meng dan de sperziebonen met orzo erdoor. Laat de groente en pasta afkoelen in de 'pesto'.
- Verwarm een koekenpan met olie of Ghee.
- Leg de zalm erin. Bestrooi met de Scandinavische kruiden. Draai na ongeveer 4 minuten om en bak dan de andere kant bruin met wat kruiden.
- Schep de salade op een groot bord. Verdeel de zalm erover. Garneer met de overgebleven limoen.
- En dan...AAN TAFEL!!
Klik op de button hiernaast of hieronder om de tekst van dit recept te downloaden.
Wil jij ook mooie flyers maken? Check dan via de link. Credits voor jou en mij. Klikhier
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!