Aardappelsalade met tonijn

Aardappelsalade met tonijn

Lidl tonijn Sol y Mar

Het is weer tijd voor heerlijke salades. Met of zonder vlees en/of vis. Zelf had ik zin in een aardappelsalade met tonijn. De tonijn koop ik het liefst tijdens de Spaanse en Portugese weken in de Lidl. Wanneer ik die potten met moten tonijn zie staan word ik een beetje hebberig. Ik geef het toe. Meneer en ik vinden deze tonijn gewoon het lekkerst. De aardappelsalade heb ik aangemaakt met een soort van remouladesaus alleen wat dunner. De mayonaise heb ik dunner gemaakt met wat water. Erdoor gedroogde dragon en verse bieslook. Dat laatste groeit behoorlijk in onze tuin. Dus knippen maar. Erbij van die leuke kleine tomaten. Je kan dit formaat overal kopen. En heb je grote tomaten, snijd je ze toch in parten of plakjes. Maar net wat jij lekker vind. 

Aardappelsalade met tonijn
Wanneer ik die potten met moten tonijn zie staan word ik een beetje hebberig. Ik geef het toe.
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?

  • 3 grote of 6 kleine vastkokende aardappelen (± 400 gram)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • ½ eetlepel water
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 of 3 augurken
  • 1 theelepel kappertjes
  • 1 eetlepel gedroogde dragon
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • 2 eetlepels verse bieslook
  • vers gemalen peper
  • flink wat sla, smaak en soort naar eigen keuze. Ik had Romaine sla. Wordt ook romanasla of bindsla genoemd.
  • 250 gram tomaten
  • 2 bosuien
  • tonijn op olie 
Zo bereid je het!

  1. Schil en was de aardappelen. Snijd in stukken en kook gaar in ongeveer 12 minuten in kokend water. Afgieten en laten afkoelen. 
  2. Meng de mayonaise met het water en mosterd. Meng door de niet geheel afgekoelde aardappelen.
  3. Snijd de augurken in stukjes en meng met de aardappelen.
  4. Spoel de kappertjes af, schud uit en doe bij de aardappelen.
  5. Doe dan de kruiden, dragon, dille en bieslook erbij. 
  6. Breng op smaak met gemalen peper. 
  7. Was de sla. Maak droog met een slacentrifuge of doe in een theedoek. Vouw de punten bij elkaar. Ga naar buiten en slinger je sla droog. 
  8. Was en droog de tomaten. Snijd eventueel kleiner. 
  9. Verwijder de worteltjes en lelijke buitenblad en bovenkant van de bosui. Snijd de rest in ringen. 
  10. Leg de sla op de bodem van twee borden of een grote schaal. Verdeel daarop de aardappelsalade en tomaten. 
  11. Verdeel dan de tonijn. 
  12. En dan...AAN TAFEL!!

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

This is the English version of the recipe

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: