Beide apparaten heb ik voor dit gerecht gebruikt. Echt gemakkelijker kan bijna niet.
Rösti van zoete aardappel
Groente
Ik vertel het vaker. Zoete aardappel is een groente. En dat heel fijn natuurlijk. Met deze rösti, samen met andere groenten heb je dus een bord vol groente. Daarnaast zelf gemaakt rösti.
Hoezo moeilijk
Kopen is makkelijk natuurlijk. En ja, soms is het best handig om op voorraad te hebben. Alleen er zitten zoveel toevoegingen in. Die heb ik liever niet. Maak je de rösti zelf en je hebt over, kan je ze invriezen. Leg een stukje bakpapier tussen de rösti's tegen het plakken. Even opwarmen in de oven of airfryer en aanvallen maar.
Lekker met een salade
Deze rösti is heerlijk met een salade. Maar ook bij een gourmet. Maak ze dan kleiner en eventueel van te voren. Invriezen of koel bewaren. En dan op tafel zetten en iedereen kan zijn eigen rösti opwarmen.
Tomatenketchup
Als dip kan je eventueel tomatenketchup erbij geven. Maar mayonaise is ook heerlijk. Maar net wat jij lekker vind.
Maak je de rösti zelf en je hebt over, kan je ze invriezen. Leg een stukje bakpapier tussen de rösti's tegen het plakken.
Wat heb je nodig?
- 1 zoete aardappel ± 450 gram
- 75 gram oude kaas geraspt
- 2 eieren
- snufje chilipeper naar smaak
- peper naar smaak
- 2 eetlepels olie
Zo bereid je het!
- Schil de aardappel en spoel af. Goed afdrogen en rasp hem grof.
- Rasp de kaas iets fijner en meng met de aardappelrasp.
- Klop in een kom de eieren los en meng met de aardappel.
- Meng de chilipoeder en de peper door de aardappel.
- Verwarm de olie en maak met 2 eetlepels hoopjes in de pan.
- Bak ze om en om bruin en gaar. Per kant ongeveer 5 minuten.
- Houd eventueel warm in de oven.
- En dan...AAN TAFEL!
Ga terug naar home via onderstaande link