Groene salade met warme geitenkaas

14-02-2022

Groene salade met warme geitenkaas 



Groene salade met geitenkaas

Groene salade met warme geitenkaas 


Voorgerecht of lunchgerecht

Inderdaad. Dit gerecht kan ook heel goed bij de lunch, zonder koolhydraten of als voorgerecht.


Groente is lekker

Hier wordt veel groente gegeten. Gewoon omdat we dat lekker vinden. En je kan er heel veel mee. Wanneer je deze salade als lunch eet heb je alweer wat groenten gegeten.


Op naar het voorjaar

Soms is het net of ik het voorjaar ruik wanneer ik aan het stokstruinen ben buiten. En juist dan krijg ik extra zin in veel groene groenten. En verse kruiden. Bij deze warme geitenkaas heb ik salie gebruikt. Dat is een perfecte combinatie.


Snijbiet

Heel toevallig zag ik ook snijbiet liggen. Die heb ik eerst geroerbakt een pan met Ghee. Ghee is geklaarde boter. Je kan het kant-en-klaar kopen in natuurvoedingswinkels.


Wanneer je deze salade als lunch eet heb je alweer wat groenten gegeten.

Recept staat onder deze foto.

Groene salade met warme geitenkaas

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

 



  • 400 gram gemengde groene salade
  • 100 gram snijbiet
  • 1 bundeltje verse  bieslook
  • 8 blaadjes verse salie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • 3 eetlepels olie
  • peper en zout naar smaak
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel ghee
  • 200 gram geitenkaas

















 

Zo bereid je het!




  1. Was de slasoorten en dep droog met een schone doek of in een slacententrifuge.
  2. Verwijder van de snijbiet de steel en de harde kern. Bewaar de stelen.
  3. Was de bieslook, goed drogen en snijd zo fijn mogelijk.
  4. Was de salie, drogen en in repen snijden.
  5. Klop de mosterd  los met de azijn. Voeg geleidelijk de olie toe en klop tot een dressing.
  6. Breng op smaak met peper en zout en honing.
  7. Doe de sla in de dressing en hussel voorzichtig door.
  8. Verdeel over twee borden.
  9. Verwarm de ghee.
  10. Snijd de stelen van de snijbiet in stukjes en bak even aan.
  11. Voeg de geitenkaas toe en bak in zijn geheel even om en om.
  12. Zorg dat de kaas lekker zacht en warm is.
  13. Verdeel de kaas over twee borden.
  14. Bestrooi met verse kruiden en de overige groenten.
  15. Maal er naar smaak nog wat witte peper over.
  16. Dit is erg lekker met warm stokbrood.
  17. En dan...aan tafel!!



















Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!

Bloemkool special

Bloemkool een saaie groente? Nou echt niet. Ik heb een special samengesteld. Daarin kan je zien hoe veelzijdig deze groente is. Je kan deze gratis en voor niets downloaden. Ik heb geen interesse in jouw email-adres.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


Bloemkool op je bord een E-zine

40+ recepten zonder vlees

40+ recepten zonder vlees.

Het is een gratis download. Het formaat is PDF. De linken zijn aanklikbaar zodat je direct naar het recept gaat.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


40+ recepten zonder vlees gratis download E-zine

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: