Via deze link kom je op de pagina waar het recept staat uit de slowcooker. Was ook lekker hoor.
Wij vinden aubergine lekker. Deze groente hebben wij leren eten in Griekenland. Twee keer zijn we daar geweest. Eén keer op Kos en één keer op Kreta. Hele fijne vakanties geweest en culinair ook een feestje. Wij hebben daar van alles gegeten en ook aubergine.
Voor ik verder ga eerst een kleine anekdote. Onze reis naar Kreta was ergens in de jaren 90 van de vorige eeuw. Het was een goed hotel en we hadden half-pension geboekt. Ontbijt en diner. In dat hotel zaten ook veel Engelsen. Het hoofdgerecht van het diner werd uitgeserveerd en konden we apart bestellen. Het voorgerecht en nagerecht was in buffetvorm. De eerste avond zaten meneer en ik met open mond te kijken wat er gebeurde zodra de deuren opengingen. De Engelsen stormden met zijn allen op het nagerechtenbuffet en vulden schaaltjes en bordjes met Jelly-pudding. Ik noem het anekdote, want meneer en ik moesten er smakelijk om lachen. Voor ons bleef nog genoeg over. Die drilpudding was toch niet onze favoriet.
Terug naar deze tijd. De aubergine dus. Ik weet, het is zo'n groente die je eigenlijk moet leren eten. Vaak vinden mensen het bitter. Dat kan je omzeilen om de aubergine te laten huilen of tranen. Dit doe je door de plakken te bestrooien met zout. Je trekt hiermee het vocht uit de groente. Dep daarna het zout eraf en de ergste bitterheid is verdwenen.
Deze handeling heb ik overgeslagen. Het is ook niet nodig. De aubergine heb ik flink op smaak gebracht. Want dat is ook nodig.
Zo nu en dan eten wij bij het avondeten koolhydraatarm en dit is een goed vullend gerecht met volop groente en de juiste hoeveelheid proteïne. Maar dit is ook erg lekker met Turks brood.
Oh ja, je kan dit ook heel goed maken met vegetarisch gehakt.
Vaak vinden mensen het bitter. Dat kan je omzeilen om de aubergine te laten huilen of tranen.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Ga terug naar home via onderstaande link
Bedankt voor je reactie.
Elisabethsmagazine is een veelzijdig online magazine. Recepten en meer vind je op deze website. Ook gratis downloads. Je hoeft hiervoor niet eerst je e-mail te delen. Nee, je kan gewoon direct beginnen met downloaden. Vergeet niet het spannende vervolgverhaal te downloaden.