12 maart 2024
Flammkuchen uit de Tefal Optigrill
Oude ovens
Eigenlijk zou de keuken moeten worden gerenoveerd. Maar door diverse omstandigheden komt het er niet van. De belangrijkste
omstandigheid kan je ook op deze website lezen. Dit is zo ingrijpend dat er eigenlijk weinig ruimte is in ons leven voor andere zaken. De ovens zijn meer dan 20 jaar oud. En nee, nog niet helemaal kapot. Ze verwarmen nog, en van de andere werkt de magnetron ook nog. Toch kan ik ze niet vertrouwen. De ovens komen niet meer goed op temperatuur. Dat duurt te lang en kost teveel aan stroom.
Alternatief
Dus ik ging op zoek naar een alternatief. Eén die ik op het aanrecht kan zetten. Maar ook één die ik naast mijn multicooker kon zetten en gebruiken. Ik had al vaker reclame voorbij zien komen van een naar mijn idee prima alternatief. Het was van Tefal. De optigrill met snacking en backing accessoire. Manlief leek het ook wel wat. Wij hebben gekozen voor de Elite. Precies voldoende voor twee personen.
Uittesten
Natuurlijk moest ik het apparaat uittesten na het uitpakken. Ik had van Tante Fanny al flammkuchen deeg gekocht. Eén plak flammkuchen deeg paste precies in het snacking en backing accessoire. Dat betekende wel dat ik twee keer moest bakken. Wat niet uitmaakte. Want zo blijft het lekker. Nadat we allebei een halve hadden gegeten, haalde ik de andere flammkuchen uit de accessoire. Op een plank halveren en verder eten.
Voldoende
Voor ons is één flammkuchen per persoon voldoende. Wij zijn maar kleine eters. Pas de hoeveelheid aan, aan jouw gezinssamenstelling.
Niet bukken
De optigrill heeft nog een voordeel. Ik hoef nu niet meer te bukken om iets in de oven te schuiven en het er weer uit te halen. Ook niet om te kijken hoe het met het eten staat. Ja, ik check graag alles even tussendoor. Het kan zomaar te hard gaan tenslotte. Nu staat de optigrill op het aanrecht en kan ik het zelf hanteren. Niemand nodig om mij te helpen. Deze Optigrill is ook een prima formaat voor een 1 of 2 persoonshuishouden. Nog een fijne bijkomstigheid. De platen en snacking en backing accessoire zijn makkelijk schoon te maken.
Tekst van het recept vind je onder deze foto's! Scroll dus door.
Recept is voor 2 personen
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Wij zijn maar kleine eters.
Wat heb je nodig?
- 2 flammkuchen deeg van tante Fanny (koelvak)
- 2 rode puntpaprika's
- 1 ui
- 6 eetlepels roomkaas - geen lightversie
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- vers gemalen peper
- 100 gram pancetta of ander spek naar eigen keuze
Zo bereid je het!
- Verwijderde onderste plaat van de Optigrill.
- Verwarm de Optigrill voor op 250 graden met het handmatige modus.
- Was de paprika's. Drogen en halveren. Verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd dan in niet te kleine stukken.
- Pel de ui. Halveren en snipperen.
- Besmeer één flammkuchen deeglap in met de helft van de roomkaas.
- Strooi daar gedroogde oregano over.
- Verdeel er dan de helft van de paprika en de ui over.
- Maal er naar smaak peper over.
- Verdeel de helft van de pancetta erover.
- Leg de flammkuchen in het snacking en backing accessoire.
- Zet het accessoire op het apparaat. Sluiten en stel de tijd in op 15 minuten. Zelf check ik na 12 minuten of ik het goed vind.
- En dan...AAN TAFEL!!

Flammkuchen of pizza?
Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Uiteraard kan je ook op mijn facebookpagina reageren.
Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!