gevulde bolcourgette

03-07-2022

Gevulde bolcourgette



Dit recept heb ik op 1 april 2013 op een andere blogsite gepubliceerd. Maar ook in mijn papieren magazine.


Leuke vorm

De bolcourgette vind ik zo'n leuke vorm hebben. Die koop ik regelmatig. Ze zijn leuk om te vullen. Maar ook om plakken te grillen.


Gevuld

Deze keer heb ik de bolcourgette gevuld. Daarna in de oven voor een lekkere kaaskorst.


No waste

De vulling bestaat onder andere uit oud brood. Dat kan natuurlijk ook koolhydraatarm brood zijn.

 

Papieren magazine

Mocht je denken - joh dat recept ken ik. Dan kan dat kloppen. Want in 2013 had ik een papieren magazine. En daar heeft dit recept ook ingestaan.

Dat magazine bestaat helaas niet meer. Maar ik heb het wel gedaan. Allemaal leermomenten geweest in mijn leven. Je moet het onderzoeken tenslotte, anders weet je nooit of je iets wel of niet kan. 

Deze keer heb ik de bolcourgette gevuld.

Recept is voor twee personen.

Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

 


  • 2 ronde courgette (LIDL)
  • 2 eieren 
  • 50 milliliter room
  • 1 theelepel gerookte pittige paprikapoeder 
  • 4 sneetjes oud en uitgedroogd stokbrood in stukjes
  • 4 eetlepels geraspte kaas – ik had weidekaas met basilicum.

Zo bereid je het!



  1. Verwarm de oven vast voor op 180° Celsius. Airfryer voorverwarmen op  165°Celsius.
  2. Was de courgette. Kapje ervan af snijden en de inhoud verwijderen.
  3. De zaadjes verwijderen en het goede vruchtvlees weer terug doen in de courgette. 
  4. Klop de eieren los met de room. Meng dan de paprikapoeder erdoorheen.
  5. Leg de stukjes brood erin. Laat even staan.
  6. Rasp ondertussen de kaas. Meng er twee eetlepels van door het eimengsel.
  7. Vul de courgette met het eimengsel en strooi de rest van de kaas erover.
  8. Zet ongeveer 35 minuten in de oven. Of 20 minuten in de Airfryer. Gebruik wel je spatdeksel tegen het rondvliegende kaas. Misschien moet de baktijd nog wat langer met jouw Airfryer.
  9. En dan...AAN TAFEL!!

Klik op de button hiernaast of hieronder om de tekst van dit recept te downloaden.

Het pdf van het recept heb ik gemaakt in Canva. Een handige website met sjabloons en meer. Wil jij ook mooie flyers maken? Klik op de link. Hier krijg ik credits voor. Maar jij ook. KLikhier



Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!

Gevulde bolcourgette op pinterest

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Share by: