03-07-2022
Gevulde bolcourgette
Dit recept heb ik op 1 april 2013 op een andere blogsite gepubliceerd. Maar ook in mijn papieren magazine.
Leuke vorm
De bolcourgette vind ik zo'n leuke vorm hebben. Die koop ik regelmatig. Ze zijn leuk om te vullen. Maar ook om plakken te grillen.
Gevuld
Deze keer heb ik de bolcourgette gevuld. Daarna in de oven voor een lekkere kaaskorst.
No waste
De vulling bestaat onder andere uit oud brood. Dat kan natuurlijk ook koolhydraatarm brood zijn.
Papieren magazine
Mocht je denken - joh dat recept ken ik. Dan kan dat kloppen. Want in 2013 had ik een papieren magazine. En daar heeft dit recept ook ingestaan.
Dat magazine bestaat helaas niet meer. Maar ik heb het wel gedaan. Allemaal leermomenten geweest in mijn leven. Je moet het onderzoeken tenslotte, anders weet je nooit of je iets wel of niet kan.
3 recepten met courgette
-
Courgette pannenkoekjes
Een heerlijke snack voor tussendoor of bij een kop soep. Maar ook gewoon als je lekkere trek heb. Simpel, smaakvol én gezond.
-
Galette met courgette
Galette is een hartige of zoete taart die er niet netjes hoeft te zijn. Zeker de randen niet. Deeg bestrijken en vullen, randen rustiek omvouwen en bakken maar.
-
Pizzarol
Pizza met groenten. Vaak is groenten het ondergeschoven kindje. Niet in deze pizzarol of Stromboli. Hier zit gewoon een hele gele courgette in verwerkt. Zeer de moeite waard van het maken.
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 2 ronde courgette (LIDL)
- 2 eieren
- 50 milliliter room
- 1 theelepel gerookte pittige paprikapoeder
- 4 sneetjes oud en uitgedroogd stokbrood in stukjes
- 4 eetlepels geraspte kaas – ik had weidekaas met basilicum.
Zo bereid je het!
- Verwarm de oven vast voor op 180° Celsius. Airfryer voorverwarmen op 165°Celsius.
- Was de courgette. Kapje ervan af snijden en de inhoud verwijderen.
- De zaadjes verwijderen en het goede vruchtvlees weer terug doen in de courgette.
- Klop de eieren los met de room. Meng dan de paprikapoeder erdoorheen.
- Leg de stukjes brood erin. Laat even staan.
- Rasp ondertussen de kaas. Meng er twee eetlepels van door het eimengsel.
- Vul de courgette met het eimengsel en strooi de rest van de kaas erover.
- Zet ongeveer 35 minuten in de oven. Of 20 minuten in de Airfryer. Gebruik wel je spatdeksel tegen het rondvliegende kaas. Misschien moet de baktijd nog wat langer met jouw Airfryer.
- En dan...AAN TAFEL!!
Klik op de button hiernaast of hieronder om de tekst van dit recept te downloaden.
Het pdf van het recept heb ik gemaakt in Canva. Een handige website met sjabloons en meer. Wil jij ook mooie flyers maken? Klik op de link. Hier krijg ik credits voor. Maar jij ook. KLikhier
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!