Op deze pagina staat een recept zonder vlees. Wil je meer recepten zonder vlees? Klik dan op onderstaande link. Je komt op een pagina met een gratis download met 40+ recepten.
Gegrilde witlof met feta
Witlof is bitter
Witlof vinden wij heerlijk. En dat bittere dan? Nou eerlijk gezegd is de witlof van tegenwoordig niet meer zo bitter. Wat ik weer jammer vind. Dit is heel persoonlijk natuurlijk. Vind jij de witlof van nu wel bitter, verwijder dan de stronk na de bereiding. Anders valt tijdens het grillen de stronk uit elkaar.
Langzaam grillen
De grilpan laat ik altijd voorverwarmen voor ik er iets opleg. Anders gaat het sudderen. Terwijl ik de witlof voorbereide had ik de pan al aangezet. Na het halveren en afspoelen was de pan warm genoeg en kon de witlof erop.
Guilty pleasure
Ik heb meerdere quilty pleasures. En wie niet? Jij toch ook? Die van mij is gezouten roomboter. In de Lidl verkopen ze deze een papieren verpakking. Meestal rond de feestdagen en dan koop ik extra in. Niet dat ik zoveel gebruik. Ik vries ze in. Zo weet ik dat ik altijd op voorraad heb. Deze witlof heb ik dus extra verwend met wat klontjes gezouten roomboter. Je kan ook gewone boter nemen of olie. Gebruik je olie, smeer dan de platte kanten van de witlof in met de olie. Leg die dan als eerste in de grilpan.
Feta
Ik koop, wederom in de Lidl de echte feta. Die is gewoonweg het lekkerst. Let op het oranje keurmerk op de verpakking. Alleen echte feta mag de naam feta dragen.
Gebruik je olie, smeer dan de platte kanten van de witlof in met de olie. Leg die dan als eerste in de grilpan.
Wat heb je nodig?
- 4 stronken witlof of ± 500 gram
- 2 eetlepels olie of 50 gram roomboter gezouten of niet
- 1 eetlepel gedroogde dragon
- 1 verpakking feta
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- vers gemalen peper
Zo bereid je het!
- Warm de grilpan voor.
- Was de witlof en laat goed uitlekken.
- De stronken halveren en met de olie bestrijken. Gebruik je roomboter wacht dan nog even.
- Leg de stronken witlof met de rechte kant in de grilpan. Gebruik je roomboter, voeg dan hier en daar wat klontjes boter toe.
- Pak een passende deksel. Die niet de hele pan afdekt maar alleen op de stronken ligt. Druk zo nu en dan even de stronkjes aan.
- Draai na 5 minuten de witlof om.
- Bestrooi met de dragon.
- Haal de feta uit de verpakking en halveer.
- Leg de gare witlof aan de zijkant en leg de feta ertussen.
- Druk de feta aan en draai na 1 minuut om.
- Zet het vuur uit.
- Bestrooi de feta met de oregano.
- Maal er naar smaak peper over.
- Verdeel over twee voorverwarmde borden.
- En dan...AAN TAFEL!!
Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!