Prei ovenschotel met pasta

Prei ovenschotel met pasta

Prei ovenschotel met pasta


Herfst in het land

Met de herfst in het land krijg ik altijd een stil verlangen naar warme oorden. De kou en nattigheid is niet goed voor mijn toch al stramme gewrichten. Overwinteren is een optie. Of verhuizen. En misschien gaat het nog eens gebeuren. We hebben nog de tijd om erover na te denken wat we gaan doen.


Kookboeken lezen

Afgelopen week zat ik te bladeren in een Grieks kookboek. Dat doe ik wel vaker, om inspiratie op te doen. Maar ik doe het ook omdat ik relax van het bladeren in kookboeken. Plaatjes kijken, trek krijgen, inspiratie opdoen. En tijdens het bladeren zag ik een prei-ovenschotel. Uiteraard geef ik er dan mijn eigen draai aan. Juist dat vind ik het leukste van koken. Met bakken van brood, koekjes of gebak zit dat iets anders. Daar valt niet veel mee te experimenteren. Natuurlijk zijn er diverse broden en gebakjes, maar van die receptuur valt niet veel af te wijken. 


Prei vers van het land

Momenteel komen de verse preien en winterwortels in de winkels.  Daar kan je heerlijke schotels mee maken. Ik heb het een Griekse twist gegeven. Is het net of ik een warm land ben.


Eet geen dierendag

Toevallig plaats ik dit recept op 'eet geen dierendag', maar eigenlijk is het bij mij iedere maandag 'eet geen dierendag'.

smaak komt uit de natuur en niet uit een pakje

Recept staat onder deze foto.

Prei ovenschotel met pasta
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Recepten zonder vlees

Regelmatig eet ik geen vlees. Om diegene die zo nu en dan geen vlees wilt eten te helpen kiezen, heb ik een pagina gemaakt met mijn recepten zonder vlees. En ben je nog aan het twijfelen. Kijk gewoon eens op deze pagina. Ik weet zeker dat je een recept gaat proberen. 

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?


 

  • Voor de groenten-basis 
  • 2 eetlepels olie
  • 1 takje verse Rozemarijn
  • 2 preien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pastinaak
  • 1 winterwortel
  • 1 bosje dille 


  • Voor de smaak en vulling
  • 150 gram Risoni (zie foto boven-te koop in de Jumbo)
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 snufje kaneel
  • 150 gram Gruyère
  •  4 eieren - ik kies voor Kipster eieren




 

Zo bereid je het!


 

  1. Verwarm de olie in een grote pan. Leg het takje Rozemarijn er gelijk in. 
  2. Snijd van de prei een deel van het groen af. Halveer dan, maar snijd de stronk niet door. Spoel dan het vuil eruit. Snijd dan in halve manen. Doe in de hete olie. 
  3. Pel de teentjes knoflook, snijd fijn en doe bij de prei in de pan. 
  4. Schil de pastinaak. Verwijder onder- en bovenkant. Snijd dan in zo gelijk mogelijke stukken. Doe bij de prei.
  5. Doe met de winterwortel hetzelfde als met de pastinaak. 
  6. Hak de dille wat fijner en doe in de pan. 
  7. Laat dit alles op getemperde hittebron zacht stoven. Voeg eventueel wat water toe als het gaat bakken. De prei mag niet bruin worden. 
  8. Kook ondertussen de risoni gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Afgieten en bij de prei doen. 
  9. Voeg ook de uienpoeder toe en het kaneel. 
  10. Haal de pan van het vuur als de groente beetgaar zijn. Verwijder het takje Rozemarijn. Zijn er naaldjes af, geen probleem. Die zijn lekker zacht geworden en geven smaak. 
  11. Verwarm de oven voor op 200°Celsius. 
  12. Rasp de Gruyère fijn. 
  13. Klop de eieren los en meng ¾ van de kaas toe. 
  14. Meng de iets afgekoelde groenten erdoor. 
  15. Doe dit mengsel in een ovenschaal. 
  16. Strooi de rest van de kaas erover en zet de ovenschaal in de oven. Stel de timer in op 30 minuten. 
  17. En dan....AAN TAFEL!!


Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.


Wil jij mij een pleziertje doen?
Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs... Share if you like... Thank you!

Recepten pagina


Na het lezen van dit recept wil je vast meer recepten van mij bekijken. Ja toch? Dat genot ga je aanbieden. Want ik heb mijn recepten verzamelt op een pagina. En op die pagina zelfs gerubriceerd in meatless monday, of makkelijke zaterdagse recepten. Als je die pagina opslaat zie je vanzelf welke nieuw is. En bevalt je die niet, scroll je toch nog even naar beneden of naar boven. Er zit vast wel iets voor je bij.


Klikhiervoordereceptenpagina

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: