04-06-2022
Recept heb ik eerder gepubliceerd op een andere, inmiddels verwijderde website op 10-11-2021
Pizza focaccia met groente en mozzarella
Uitprobeersel
Normaal gesproken ben ik niet van het kant-en-klare, behalve wanneer het om brood en -producten gaat. Bakken van brood, het gaat mij niet lukken. Ik heb het diverse keren geprobeerd, maar met matig succes. Daarom probeer ik regelmatig iets van de bakker of van de Lidl. Die laatste verkoopt tegenwoordig best goed 'vers'-gebakken brood.
Pizza zonder pizzabodem
Man en ik hadden zin in pizza. In onze woonplaats zit een geweldig Italiaans restaurant, maar coronatijd. Ik had geen pizzabodem in huis, dus ik verzon een list. In de Lidl had ik - daar komtie - kant en klare focaccia gekocht met mozzarella. Die leken mij uitermate geschikt als pizzabodem. En dat was nog waar ook.
Bomvol groenten
Ik had nog mediterraanse groenten in de koelkast en die heb ik eerst gegaard in de pan. De focaccia gebakken in de airfryer. Daarop de gare groente en daar op de mozzarella. En zo hebben we heerlijk zitten eten.
Turks brood of foccacia
De focaccia is ons niet tegengevallen. Je kan ook kiezen voor Turks brood. Maar de kaas en kruiden op de focaccia was in dit geval een extra smaakmaker.
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 1 eetlepel olie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
- 1 groene paprika
- 1 rode puntpaprika
- 1 aubergine
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 verpakking focaccia met mozzarella (Lidl - koelvak)
- 2 bollen mozzarella
- versgemalen peper
- balsamico-stroop of granaatappelstroop
Zo bereid je het!
- Verwarm de olie met wat water.
- Pel de ui en snipper hem fijn. Doe in de pan.
- Pel de knoflook, maak fijn of snij klein en doe bij de ui in de pan. Laat rustig gaan.
- Strooi direct de gedroogde Italiaanse kruiden erover.
- Was de paprika's. Verwijder de zaad en de -lijsten. Snijd in niet te kleine stukken. De groente mag nog wel wat herkenbaar zijn. Doe in de pan.
- Was de aubergine. Snijd in blokjes, dan is het sneller gaar. Aubergine is lekkerder wanneer het goed gaar is. Doe in de pan en laat bakken en garen. Gaat het bakken te hard, doe er dan wat water bij.
- Bak de focaccia in de Airfryer op 160°Celsius 8 minuten. Of volgens gebruiksaanwijzing in de oven.
- Verdeel de warme focaccia over twee borden.
- Verdeel de groenten erover.
- Snij de mozzarella in plakken en leg op de groenten op de focaccia.
- Maal er verse peper over.
- Strooi de oregano erover.
- Garneer af met balsamico-stroop of granaatappelstroop
- En dan...AAN TAFEL!!
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Vind jij pizza ook lekker? Maak je ze zelf of bestel jij ze liever?
Vind jij pizza ook lekker? Maak je ze zelf of bestel jij ze liever.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!