Witlofschotel met Zeeuws spek en Emmentaler kaas

Woensdag 09-12-2020

witlofschotel met Zeeuws spek en Emmentaler

Witlofschotel met Zeeuws spek en Emmentaler


Slowcooker versus fornuis

Ik moest en zou zo nodig die slowcooker hebben. Dus manlief had hem besteld. Een goedkope van de Lidl. En daar heb ik best wel lekkere potjes meegemaakt tot nu toe. Maar of ik echt tevreden ermee bent. Hmm, lees verder...


Witlofschotel uit de slowcooker

Op facebook en het internet zag ik recepten met witlof uit de slowcooker. Die heb ik gemaakt en het was erg lekker.  De witlof was heerlijk zoetig van smaak en goed gaar. Niet prut maar gewoon gaar. De link naar dat recept staat verderop deze pagina.


Heb ik hier een slowcooker voor nodig?

Dat wilde ik eens uitvogelen. Zo'n slowcooker staat toch heel lang te pruttelen. Minstens een uur of vier. Dat kost veel energie lijkt mij. Ik lees ook van niet. Laten we het erop houden dat de waarheid ergens in het midden ligt. Wat de één veel vind, kan de ander weinig vinden. Zoiets dus.

Daarnaast heb ik nog een ander probleem. Ik koop boodschappen, vaak verse groenten uit de aanbieding. En dan zo rond een uur of 14.30 uur ga ik eens bedenken wat we gaan eten. Oeps, dat kan niet met een slowcooker. Dan zou ik dat voor de andere dag moeten voorbereiden. Dat heb ik eens gedaan, maar dat werkte niet. Vaak lees ik doe alles in de slowcooker. Zet aan en ga op stap of naar bed. Maar echt, dat gaat niet werken bij mij.


Conclusie

De slowcooker staat in de kast. Van het aanrecht weg. Geeft ook weer ruimte. Het nadeel is, wat in een kast staat zie je niet. Gevalletje, uit het oog - uit het hart. En dat is nu het geval. Uit het hart. Het is duidelijk niet mijn manier van koken. Ik ben meer het type vlees aanbraden. Genieten van de opstijgende geuren en vooral oog erop houden. In de gaten houden of het goed gaat. Dus ik ging aan de slag om de witlofschotel op het fornuis te maken. En het mooiste komt nog. Mijn man vond deze, op het fornuis bereidde witlofschotel heerlijk. Lekkerder dan uit de slowcooker. En als hij het eten lekker vind, dan ben ik blij. Dan weet ik dat het goed is. En wat vond ik ervan. Ik vond het ook lekkerder. Maar goed dat het geen heel duur apparaat was.


Recept staat onder deze foto.

Witlofschotel met Zeeuws spek en Emmentaler
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Witlof ham kaas uit de slowcooker

Via deze link kom je op de pagina waar het recept staat uit de slowcooker. Was ook lekker hoor. 

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?


 

  • 6 kleine of 3 grote aardappelen
  • 75 gram Zeeuw spek in plakjes
  • 500 gram witlof
  • ½ eetlepel mosterd
  • nootmuskaat
  • verse peper
  • 75 gram geraspte kaas, ik had Emmentaler




 

Zo bereid je het!


 

  1. Schil de aardappelen. Wassen en in blokjes snijden.
  2. Breng water aan de kook. Voeg de aardappelblokjes toe en kook gaar in ongeveer 12 minuten. Afgieten.
  3. Snijd het spek in repen en bak aan in een ruime koekenpan.
  4. Snijd ondertussen de witlof in stukjes. (zie foto hieronder).
  5. Voeg de witlof toe aan de gebakken spek.
  6. Wanneer de aardappelen gaar zijn doe dan bij de witlof. Omscheppen.
  7. Meng de mosterd erdoor en eventueel wat vocht.
  8. Na ongeveer 10 minuten op smaak brengen met nootmuskaat en peper. (Misschien wat langer laten pruttelen als jij de witlof nog te hard vind).
  9. Voeg als laatste de kaas toe en laat nog even een halve minuut pruttelen.
  10. En dan...AAN TAFEL!! PAS OP - kan erg heet zijn.







Witlofschotel met Zeeuws spek en Emmentaler

Ga terug naar home via onderstaande link

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: