Doe eens wat anders met nasi. Ik maakte er een taart van. Lekker in de Philips Airfryer XXL. Precies genoeg voor twee personen.
Broodje sloppy Joe met kaas uit de Philips Airfryer XXL
Een mond vol
Ja dat klopt. De titel is een mondvol. Het kan maar duidelijk zijn toch? Dit broodje was echt heel erg lekker. De foto hiernaast toont het broodje voor het afbakken. De broodjes liggen op de pizza-accessoire. Het rekje erboven komt uit de mand die standaard in het apparaat wordt geleverd. Dit zorgt ervoor dat de kaas niet gaat 'vliegen' door het apparaat.
Gesudderd gehakt
Wanneer je dol op bent op gehakt, vind je dit broodje ook lekker. Feitelijk is het gesudderd gehakt op een broodje. Het voordeel van gehakt laten suddderen is dat alle smaken er goed in zitten en dat het gehakt zijdezacht is geworden.
Vega gehakt
Voor diegene die denken, oh dat kan zeker niet met vega gehakt. Ja hoor, dit kan ook met vega gehakt. En ook vegan kaas. Ik had raclette kaas in plakken. Maar je kan altijd vegan kaas kiezen. In vlokken, geraspt of in plakken. En bruin brood kan ook. Dit recept is een leidraad, maak je eigen variatie. Doe ik ook tenslotte.
Rare plakken
Eh ja, ik geef toe, het staat raar zo'n hele plak en een reepje kaas ernaast. Maar er bleef één plak over en wat doe je dan? Juist! Ik verdeel die in vieren en leg op ieder half broodje een reepje kaas extra. Ik had het ook onder de grote plak kunnen leggen. Maar dat bedenk ik nu terwijl ik dit zit uit te tikken. Zo fijn dat abstracte denken wat ik bezit. ;-)
Feitelijk is het gesudderd gehakt.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 1 eetlepel olie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 250 gram biologisch rundergehakt
- ½ eetlepel picadillo kruiden
- 4 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel mosterd
- 5 druppels worcestershiresaus
- 5 druppels tabasco groen
- 1 eetlepel tomatenketchup
- vers gemalen peper
- 2 mini Turks brood afbakbroodjes of andere zachte broodjes
- 4 plakken raclette kaas of andere kaas
Zo bereid je het!
- Verwarm de olie in een ruime koekenpan.
- Pel en snipper de ui. Doe in de pan en laat zacht bakken.
- Pel en snipper de knoflook. Dit kan ook in de pan.
- Doe het gehakt in de pan en maak fijn met een vork.
- Meng er gelijk picadillo kruiden door.
- Wanneer het gehakt goed is aangebraden, voeg dan de tomatenpuree erbij.
- Omscheppen en laat op kleine hittebron pruttelen.
- Voeg wanneer de tomatenpuree is opgenomen de overige smaakmakers eraan toe.
- Laat dit minimaal 15 minuten pruttelen.
- Halveer de broodjes en beleg met het gehakt en de kaas.
- Leg in de Airfryer en stel de temperatuur en tijd in.
- En dan...AAN TAFEL!!