27 januari 2024
Kip Parmezaan
Gedurfde titel
Ik weet dat de titel erg gewaagd of gedurfd is. Waarom? Omdat het niet het echte recept is van Kip Parmezaan. Dat is namelijk met tomatensaus. En het wordt gemaakt met kipfilet. Zelf vind ik kipfilet vaak te droog. Ik gebruik het heus ook weleens. Dit gerecht heb ik met kippendij gemaakt. Kippendij wordt ook wel kipdij genoemd.
Waarom kippedij
Het antwoord is heel simpel. Omdat ik dat lekkerder vind. De kippendij is het bovenste deel van de kippenpoot. En dij is werkvlees. Dat is ook wat vettiger. Nee..niet bang worden nu. Vet is heus niet slecht. Het vet maakt juist dit stukje vlees nou juist smaakvoller. Net als rundvlees met een randje vet. Vind je dat randje niet lekker om te eten, dan snij je het weg na bereiding. Maar je laat het zitten bij de bereiding. Dat beetje vet zorgt er ook voor dat je langer verzadigt blijft. Zeker wanneer je het keto-dieet volgt.
Tomatensaus
Oh en over die tomatensaus gesproken. Die heb ik door mijn pasta gedaan. Zo samen was het een heerlijke combinatie. Op een broodje schijnt het ook lekker te zijn. Want zo hoort het volgens de geschriften. Misschien ga ik dat ook eens proberen. Wie weet.
Bol.com
Hiernaast staat een banner naar de website van Bol.com. Wanneer je daar op klikt en je besteld iets, krijg ik daar een kleine beloning voor. Al het geld wat ervoor krijg doneer ik naar mijn eigen collectebus. Klik hier voor mijn collectebus.
Recept is voor twee personen.
Lees eerst dit voor je aan de slag gaat!
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Kippendij wordt ook wel kipdij genoemd.
Wat heb je nodig?
- 1 eetlepel olie
- 2 kippendijen zonder bot
- 1 eetlepel Al Andaluz
- 4 eetlepels roomkaas - geen Light kaas
- vers gemalen peper naar smaak
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel gedroogde Oregano
- 1 eetlepel gedroogde Tijm
- 2 eetlepels gereaspte Parmezaanse kaas
Zo bereid je het!
- Doe de olie in de bakmandje of passende ovenschaal.
- Leg de kippendijen met de binnenkant naar boven, in het bakmandje van de Airfryer. Of leg de in een passende ovenschaal.
- Strooi de Al Andaluz kruiden erover.
- Zet de airfryer op de kipstand. Dit is 180 graden celsius. En de tijd op 15 minuten.
- Schep ondertussen de roomkaas in een kom.
- Doe er peper in naar eigen smaak.
- Voeg dan de 2 eetlepels Parmezaanse kaas, de Oregano en Tijm erbij.
- Roer het goed door elkaar.
- Haal na 15 minuten het bakmandje/ovenschaal uit de Airfryer.
- Verdeel de het roomkaasmengsel over beide kippendijen.
- Strooi er dan naar smaak Parmezaanse kaas over.
- Zet de kip terug in de Airfryer.
- Stel de tijd weer in op 15 minuten en kies weer voor de kipstand.
- Check na 10 minuten of de kaas niet te hard verbrand.
- Check voor je gaat eten of de kip gaar is. Niet iedere kippendij is even dik tenslotte.
- En dan...AAN TAFEL!
P.S. Mocht je heel toevallig geen Airfryer hebben. Dan kan je dit natuurlijk ook in de pan en daarna in de oven doen. De kippendij braad je dan eerst aan in de pan. Dan smeer je het roomkaasmengsel erop en zet je de schotel in de oven om te gratineren en te garen.
Hieronder nog een recept met kip. Deze was ook zo zalig.
Lijst van diensten
Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Uiteraard kan je ook op mijn facebookpagina reageren. Of schrijf je reactie op het veld hieronder.
Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.
Deel dit blog met je vriendenkring
Eet jij vaak kip of ben je niet dol op dit meest veelzijdige stukje vlees?
Eet jij vaak kip of ben je niet dol op dit meest veelzijdige stukje vlees?
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!