12-09-2023
Homemade guacamole
Rijpe avocado
Of guac zoals de Azteken deze vrucht noemden. Zelf vind ik het lastig om te vinden. Die eetrijpe zijn vaak zo rijp dat ze bijna te rijp zijn. Met bruine vlekken. Maar soms tref ik het. En dan vind ik het lekker om guacamole te maken. Het staat snel op tafel en het is zo nu en dan best gezond.
Niet te vaak
Ik eet het niet te vaak. Het is een vrucht wat van ver moet komen. En dat probeer ik toch te beperken. Daarom varieer ik ook vaak. Maar soms.. Het is ook snel gemaakt. Dit bijgerecht valt in de categorie - grote halen gauw thuis. En ik geef het toe. Hier wordt het graag gegeten met nacho-chips naturel met zout.
Dan is het gewoon lekker
Heel veel hoef je niet te doen. Met een paar simpele handelingen heb je een snelle dipsaus in huis. Of een bijgerecht bij je taco's en wraps. Eet het als broodbeleg, leg er dan wat plakjes tomaat erop en eventueel gekookt ei.
Ga je gourmetten, maak de guacamole als een soort van dipsaus. Veel ingrediënten heb je niet nodig.
Zorg wel dat je een rijpe avocado hebt. Dan is de smaak echt lekkerder.
Staafmixer
Zelf pureer ik het met een staafmixer. Waarom? Omdat ik dat makkelijk vind dat een blender eerlijk gezegd.
In mijn variatie heb ik er tomatenblokjes doorheen gedaan. De schil van de tomaat heb ik eraf gesneden met een scherp mesje en er voor de sier als een roosje opgelegd.
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Dit bijgerecht valt in de categorie -
grote halen gauw thuis.
Wat heb je nodig?
- 1 tomaat
- 1 avocado
- 1 teentje knoflook
- 1 limoen of halve citroen
- 15 gram verse koriander
- 1 Spaanse peper
- zout, peper
Zo bereid je het!
- Was de tomaat. Schil met een scherp mesje en probeer de schil heel te houden.
- Halveer dan de tomaat en verwijder de pitjes. Snijd dan in blokjes. Zet apart.
Ingrediënten hieronder doe je in de blender of pureer je met de staafmixer.
- Halveer de avocado. Verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Doe in de blender of kom.
- Pel het teentje knoflook, snijd wat fijn en doe bij de avocado.
- Pers het sap uit de limoen en doe bij avocado.
- Maak de verse koriander wat kleiner en doe ook bij de avocado.
- Was het pepertje. Halveer en verwijder eventueel zaadjes en de zaadlijsten. Snijd de rest wat kleiner en doe ook bij de avocado.
- Snufje zout en vers gemalen peper erover.
- En pureren maar.
- Schep de guacamole over in een schaaltje en meng er de stukjes tomaat door.
- Leg het roosje als garnering erbij.
- En dan...AAN TAFEL!
Brood smeersels en andere dips
Neem contact met ons op
Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Uiteraard kan je ook op mijn facebookpagina reageren.
Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!