Groene asperges en kip met oortjespasta

29-04-2021

Groene asperges en kip met oortjespasta


Groene asperges en  kip met oortjespasta

Groene asperges en kip met oortjespasta



Jumbo bonuskaart

Sinds een tijdje heb ik een bonuskaart van de Jumbo. Lekker makkelijk. Digitaal punten sparen en speciale zegels sparen. De koopzegels nog niet. Maar dat zal er heus wel van komen.


Genoeg gespaard

Omdat ik daar één keer per week boodschappen ga doen spaar ik genoeg aan punten. En daar doe ik dan mijn voordeel mee. Zo kijk ik altijd welke boodschappen ik kan inruilen voor de punten. Onderlaatst was het een zak spinazie en iets van fruit. En deze week is het onder andere pasta van Barilla. Helaas zit er naast de pasta verder niets bij. Misschien kan de Jumbo het besluit nemen om echte gezonde voeding aan te bieden voor punten. Het zal helpen in de strijd tegen overgewicht lijkt mij zo.

 

Pasta is king

Pasta is echt by far favoriet bij mijn man. Nou vind ik het zelf ook geen straf om het te eten. Dus ik koos voor een pasta die ik eigenlijk niet zo vaak koop. Deze pasta heet op zijn Italiaans - orecchiette. Vertaald is het oortjespasta. Simpelweg omdat de pasta de vorm van oortjes heeft.


Italiaanse groene asperges

Toevallig zag ik afgelopen maandag in de Lidl groene asperges uit Italië. En ja, die heb ik natuurlijk gekocht. Samen met de kip, tomaten en champignons. De kip heb ik op smaak gebracht met een kruidenmengeling van Euroma. Hieronder staan de foto's van deze mengeling. Op de verpakking staat wel voor gehakt, maar op kip is het ook lekker.

Scrol naar beneden voor de tekst van het recept


Misschien vraag je je af of dit ook lekker is met groene asperges?

Recept staat onder deze foto.

Groene asperges en kip met oortjespasta

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Bloemkoolfrittata uit de Philips Airfryer XXL Kha

Een koolhydraatarm gerecht met bloemkool. Ook nog uit de Philips Airfryer XXL. Lekker recept voor twee personen. 

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?

 


  • 150 gram oortjes - of andere pasta
  • 200 gram kippendij zonder vel
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel ghee ook wel geklaarde boter
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden voor gehakt
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram champignons
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
  • 500 gram groene asperges
  • 100 gram mini-tomaten
  • vers gemalen peper naar smaak
  • Parmezaanse kaas naar keuze, schilfers of geraspt

















 

Zo bereid je het!



  1. Kook de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bewaar ongeveer 100 milliliter kookvocht.
  2. Verhit 1 eetlepel olie samen met de ghee. Bestrooi de kippendij met de kruiden aan  beide kanten.
  3. Verhit de rest van de olie in een andere  koekenpan.
  4. Pel de ui en snipper hem. Doe in de olie en laat op getemperde hittebron rustig fruiten.
  5. Pel de knoflook en snijd fijn. Doe bij de ui in de pan.
  6. Borstel of veeg de champignons schoon. Snijd in plakken en doe bij de ui in de pan.
  7. Strooi de gedroogde Italiaanse keukenkruiden erbij.
  8. Was de groene asperges. Verwijder de houtige onderkant. Snijd de rest van de asperges in drieën. Doe bij de champignons in de pan en schep om. Laat rustig gaar bakken. Wanneer het te droog wordt giet er dan wat van het kookvocht toe.
  9. Wanneer de asperges zacht en gaar zijn, doe dan de pasta erbij.
  10. Omscheppen en een beetje opbakken.
  11. Was de tomaten en halveer ze. Laat verwarmen.
  12. Maal er naar smaak peper over.
  13. Snijd de gare kip in repen.
  14. Verdeel de groenten en pasta over twee borden.
  15. Verdeel de kip over de borden.
  16. Garneer met kaaschilfers, die maak je makkelijk met een dunschiller. Of bestrooi met geraspte kaas.
  17. En dan... Aan tafel!!













Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!

40+ recepten zonder vlees

40+ recepten zonder vlees.

Het is een gratis download. Het formaat is PDF. De linken zijn aanklikbaar zodat je direct naar het recept gaat.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


40+ recepten zonder vlees gratis download E-zine

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: