Dit is ook zo'n heerlijk nagerecht. Zelf gemaakt en met chocolade
Sinds ik op dit dorp woon, koop ik lokaal gebrouwen bier. Het is lekker en ik support mijn locals. Was het bier niet goed, dan zou ik het niet doen. Dat is duidelijk. Ik ga niet iets steunen wat niet goed is. Jij toch ook niet? Juist!
Afijn, ik had een keer Brandstof bier gekocht. Er staat op het flesje dat het een ontbijtbier is. Dat vind ik toch te vroeg om aan het alcohol te gaan. Maar het bier bleef in mijn hoofd zitten. Ik vroeg me af of ik hier een dessert mee zou kunnen maken en zo ja, wat dan. Al snel kwam ik op tiramisu uit. Tenslotte wordt dit ook traditioneel met koffie gemaakt en met likeur. Koffie en iets met alcohol. Nou dat was makkelijk. Dan kan het met dit bier. Want ik had het al geproefd en het smaakt naar koffie. Hoera! Een bier die echt smaakt naar wat op de fles staat. Kom daar nog maar eens om bij de grote brouwerijen.
Zoals je ziet heb ik er geen cacaopoeder over gestrooid. Dat is bewust. Bier is bitter en pure cacao ook. Ik wil ook minderen met suiker - wat lastig is met een dessert. Of het lekker is. Vind dat zelf uit. Bestel het bier en maak het. Tip: pas de hoeveelheid suiker aan naar je eigen smaak. Vergeet niet dat die lange vingers ook suikerbommen zijn.
Nog een wetenswaardigheid. Dit bier wordt met koffie gebrouwen van bonen die op Goeree-Overflakkee wordt gebrand. Dubbel winst en dubbel lokaal dus.
Link naar website van de brouwer - klik hier
Afijn, ik had een keer Brandstof bier gekocht. Er staat op het flesje dat het een ontbijtbier is. Dat vind ik toch te vroeg om aan het alcohol te gaan. Maar het bier bleef in mijn hoofd zitten.
Wat heb je nodig?
*of anders toch maar koffie en likeur
Zo bereid je het!
Bedankt voor je reactie.
Elisabethsmagazine is een veelzijdig online magazine. Recepten en meer vind je op deze website. Ook gratis downloads. Je hoeft hiervoor niet eerst je e-mail te delen. Nee, je kan gewoon direct beginnen met downloaden. Vergeet niet het spannende vervolgverhaal te downloaden.
Na het lezen van dit recept wil je vast meer recepten van mij bekijken. Ja toch? Dat genot ga je aanbieden. Want ik heb mijn recepten verzamelt op een pagina. En op die pagina zelfs gerubriceerd in meatless monday, of makkelijke zaterdagse recepten. Als je die pagina opslaat zie je vanzelf welke nieuw is. En bevalt je die niet, scroll je toch nog even naar beneden of naar boven. Er zit vast wel iets voor je bij.