Beide apparaten heb ik voor dit gerecht gebruikt. Echt gemakkelijker kan bijna niet.
Burrito met gehakt en groenten uit de Airfryer
Heb ik weer
Ik was gisteren druk bezig met dit gerecht. Nadat het was afgebakken en opgewarmd in de Airfryer had ik eigenlijk een foto moeten maken. Maar dat ben ik vergeten. Soms heb ik dat. Maar toch wil ik dit recept met jullie delen.
Gehaktsaus
Ik heb eerst een gehaktsaus gemaakt. Daar heb ik niet alle foto's van. Alleen maar voordat het in de tortilla's ging. Wanneer je gewoon de stappen volgt die ik beschrijf in mijn recept is het easy peasy zoals een bekende kok en kookboekschrijver zou zeggen.
Volkoren bloemtortilla's
Ik had volkoren bloemtortilla's gekocht in de Jumbo. Die vullen net wat beter dan de niet volkoren variant. Per persoon hadden wij aan twee genoeg. Kwam ook door de vulling. Wil wel voldoende groenten eten.
Tomatenketchup
Mocht je denken waarom heb je er tomatenketchup opgesmeerd. Het antwoord is simpel. In de airfryer willen producten nogal eens gaan 'vliegen'. Dat komt door de hetelucht. Wanneer ik de kaas zo op de tortilla had gedaan, was die dus door de airfryer gaan vliegen. Klein detail. Die tomatenketchup maakte het eigenlijk toch wat lekkerder. Mooi meegenomen dus.
In de airfryer willen producten nogal eens gaan 'vliegen'. Dat komt door de hetelucht.
Wat heb je nodig?
- 1 eetlepel olie
- 250 gram biologische rundergehakt of vega gehakt
- 1 eetlepel tacokruiden zie foto
- 500 gram voorgesneden macaroni/spaghetti-groenten (of snij zelf een aantal paprika's, uien en een prei)
- 4 kleine volkoren bloemtortilla's
- tomatenketchup
- zelfgeraspte kaas naar smaak
Zo bereid je het!
- Doe de olie in de pan.
- Doe het gehakt erbij en bak rul.
- Meng de kruiden erdoor.
- Bak het gehakt lichtbruin.
- Meng de groenten erdoor en laat deze zacht en gaar bakken.
- Leg de tortilla's op je werkplek.
- Vul één met een kwart van het gehakt/groenten. Rol zo strak mogelijk op en leg in schaaltje. Maak er zo nog één.
- Verdeel met een lepel wat tomatenketchup over de bovenkant.
- Strooi er naar smaak geraspte kaas over.
- Zet in de airfryer. Zie voor tijd en temperatuur de foto op deze pagina.
- Maak er zo nog twee. En bak ze af terwijl je de eerste portie eet.
- En dan...AAN TAFEL!
*Heb je een verdeler in je airfryer kun je ze allemaal gelijk maken.
Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hieronder. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Delen of liken. Ik vind beide leuk!
Vind je het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!