Portobello gebakken met ui

11-01-2021

Portobello gebakken met ui


Portobello gebakken met ui

Portobello gebakken met ui


Koken uit de koelkast

Afgelopen zaterdag kookte ik met wat ik nog had in de koelkast. En dat was portobello champignons, een zak salade - aanbieding van de Lidl en een verpakking echte feta.


Portobello burgers

In eerste instantie wilde ik portobello burgers maken. Maar ja, dat vind ik dan weer lekker op een broodje. Ik wilde een keer de koolhydraten overslaan. Dus ik moest wat anders bedenken.


Uien in overvloed

In de voorraad heb ik altijd uien. Deze keer in overvloed. Ik koop regelmatig witte uien die zoeter zijn. Die geven een lekkere smaak af aan je gerechten. Die heb ik hier dus ook gebruikt.


verse basilicum

In de Jumbo had ik verse basilicum en tomaten gekocht. En dat echt heerlijk in combinatie met de gebakken portobello en feta.



Ik koop regelmatig witte uien die zoeter zijn.

Recept staat onder deze foto.

Portobello gebakken met ui

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Veldsla met bloemkool en geroosterde puntpaprika

Een lekkere salade joh. Een dooreet salade. Is niet erg. Boordevol groenten en eiwit.  

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?

 


  • 2 uien
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel Marokkaanse stoofkruiden
  • 2 portobello's
  • ingrediënten voor de dressing en andere smaakmakers die jij lekker vind.
  • grote zak sla
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 250 gram echte feta
  • vers gemalen peper naar smaak
  • 2 eetlepels geroosterde pittenmix, zoals pijnboom-, zonnebloem en pompoenpitten















 

Zo bereid je het!



  1. Pel de ui en halveer hem. Snijd er dan dunne halve manen van.
  2. Verwarm de olie in een koekenpan en doe de uiringen erbij.
  3. Strooi de kruiden erover en laat rustig smoren.
  4. Verwijder van de portobello's voorzichtig de steel en de donkere lamellen.
  5. Veeg schoon en snijd dan in dunne plakken.
  6. Wanneer de uien zacht zijn, voeg dan de plakken portobello toe. Laat rustig bakken, schep zo nu en dan voorzichtig om.
  7. Maak de dressing in een grote kom.
  8. Voeg de sla er toe en schep om.
  9. Was en halveer de tomaten. Doe bij de sla en meng door.
  10. Verdeel over een serveerschaal of op twee borden.
  11. Verkruimel de feta en voeg toe aan de salade.
  12. Verdeel de geroosterde pittenmix erover.
  13. Leg de gebakken uien en portobello ernaast.
  14. En dan...AAN TAFEL. 



P.S. Wil jij er brood bij - Turks brood smaakt hier erg lekker bij.








Ga terug naar home via onderstaande link

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Wil je een reactie achterlaten? Je reactie wordt niet getoond op de website



Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: