Een lekkere salade joh. Een dooreet salade. Is niet erg. Boordevol groenten en eiwit.
Portobello gebakken met ui
Koken uit de koelkast
Afgelopen zaterdag kookte ik met wat ik nog had in de koelkast. En dat was portobello champignons, een zak salade - aanbieding van de Lidl en een verpakking echte feta.
Portobello burgers
In eerste instantie wilde ik portobello burgers maken. Maar ja, dat vind ik dan weer lekker op een broodje. Ik wilde een keer de koolhydraten overslaan. Dus ik moest wat anders bedenken.
Uien in overvloed
In de voorraad heb ik altijd uien. Deze keer in overvloed. Ik koop regelmatig witte uien die zoeter zijn. Die geven een lekkere smaak af aan je gerechten. Die heb ik hier dus ook gebruikt.
verse basilicum
In de Jumbo had ik verse basilicum en tomaten gekocht. En dat echt heerlijk in combinatie met de gebakken portobello en feta.
Ik koop regelmatig witte uien die zoeter zijn.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 2 uien
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel Marokkaanse stoofkruiden
- 2 portobello's
- ingrediënten voor de dressing en andere smaakmakers die jij lekker vind.
- grote zak sla
- 150 gram kerstomaatjes
- 250 gram echte feta
- vers gemalen peper naar smaak
- 2 eetlepels geroosterde pittenmix, zoals pijnboom-, zonnebloem en pompoenpitten
Zo bereid je het!
- Pel de ui en halveer hem. Snijd er dan dunne halve manen van.
- Verwarm de olie in een koekenpan en doe de uiringen erbij.
- Strooi de kruiden erover en laat rustig smoren.
- Verwijder van de portobello's voorzichtig de steel en de donkere lamellen.
- Veeg schoon en snijd dan in dunne plakken.
- Wanneer de uien zacht zijn, voeg dan de plakken portobello toe. Laat rustig bakken, schep zo nu en dan voorzichtig om.
- Maak de dressing in een grote kom.
- Voeg de sla er toe en schep om.
- Was en halveer de tomaten. Doe bij de sla en meng door.
- Verdeel over een serveerschaal of op twee borden.
- Verkruimel de feta en voeg toe aan de salade.
- Verdeel de geroosterde pittenmix erover.
- Leg de gebakken uien en portobello ernaast.
- En dan...AAN TAFEL.
P.S. Wil jij er brood bij - Turks brood smaakt hier erg lekker bij.
Ga terug naar home via onderstaande link