Dit was een test met een kruidenpasta. Lees het blog of het een succes was ja of nee.
Cottage pie uit slowcooker en Philips Airfryer XXL
Silvercrest slowcooker en Philips airfryer XXL
Dus nu heb ik beide apparaten en dan moet ik ze wel gebruiken. Nou dat doe ik dus. Voor dit gerecht heb ik eerst de slowcooker gebruikt en de dag erop de airfryer. Hoe makkelijk is dat.
Niet aanbraden
Mijn eerste gerecht wat ik had gemaakt heb ik mijn vlees aangebraden. En groenten ook. Maar dat was niet nodig, kreeg ik te horen. Eten bereiden in een slowcooker is toch een andere mindset qua koken eerlijk gezegd. Voor mij is vlees lekkerder wanneer het bruin is gebakken. Dan blijft het ook sappig. Maar goed, ik wil niet eigenwijs zijn. Klik hier voor mijn eerste recept uit de slowcooker.
Anders gedaan
Ik heb het met dit recept anders aangepakt. In een kom heb ik eerst het vlees, de kruiderijen en groenten gemengd.
Mengen
Dus blikje tomatenstukjes in de kom. Het gehakt erin en loshalen, groenten schoonmaken en snijden ook in de kom. Kruiderijen en de andere smaakmakers erbij. Omscheppen en overdoen in de slowcooker. Aanzetten en terug naar de bank voor een nieuwe aflevering van één of andere serie. In de fotoreportage zie je wat ik heb gedaan. Verderop de pagina staan de ingrediënten en het recept in stappen.
Eten bereiden in een slowcooker is toch een andere mindset qua koken eerlijk gezegd.
Wat heb je nodig?
- 1 blikje tomatenstukjes
- 300 gram biologisch rundergehakt (Lidl)
- 1 rode ui
- 1 prei
- 1 rode puntpaprika
- 1 winterpeen
- 1 eetlepel mosterdpoeder
- 1 eetlepel Picadillo kruiden
- 5 druppels tabasco groen
- 1 zoete aardappel
- 3 eetlepels roomkaas
- 4 eetlepels geraspte kaas
- vers gemalen peper
Zo bereid je het!
- Schenk het blikje tomatenstukjes leeg in een ruime kom.
- Doe het gehakt erbij en maak met een vork los.
- Pel en snipper de ui. Dat kan bij het gehakt.
- Was de prei en snijd in stukjes. Doe in de schaal.
- Was de paprika. Halveren en verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd in stukken en doe ook in de schaal.
- Schil de peen. Snijd in blokjes en doe ook in de schaal.
- Voeg dan het mosterdpoeder, de Picadillo kruiden en de tabasco toe aan het gehakt-groentemengsel. Goed mengen en dan overdoen in de slowcooker.
- Begin op high voor zo'n drie uur.
- Daarna terugzetten naar medium voor zolang als je wilt. Test een stukje winterwortel. Als die gaar is, is alles gaar.
- Doe over in een ovenschaal.
- Gaar de zoete aardappel in de airfryer. Zie hogerop deze pagina hoelang en welke temperatuur.
- Halveer de aardappel en verwijder de schil.
- Doe de zoete aardappel in een kom. Meng de roomkaas erdoor.
- Dek hiermee het warme vlees-groentemengsel mee af.
- Bedek met geraspte kaas. Duw het wat in met een vork zodat het vast in de aardappel ligt.
- Maal er peper over en zet terug in de Airfryer. Temperatuur is 180 graden en tijd is 10 minuten.
- En dan....AAN TAFEL!!