Ben je geen visliefhebber of zoek je een lekker tussendoortje. Dan kan je dit ook op de rucola leggen. Of eet het als tussendoortje.
Tortellini met courgettelinten, pecorino en gorgonzola
Tortellini
Afgelopen zomer had ik deze tortellini van de Lidl uitgetest en die beviel ons wel. Geen maag- en darmproblemen. Het was niet te zout of te vet. Dus het werd eens tijd voor een herhaling.
Met kaas
Tja, meatless monday dus ik wilde per se iets zonder vlees maken. Toevallig had ik nog gorgonzola en pecorino in huis.
Courgettelinten
Op een zekere dag ging ik boodschappen doe in de Albert Heijn en zag een keukentool waarvan ik dacht dat die handig zou zijn. Ik wilde ook wel eens courgetti eten. Maar ik zag ook dat ik er mooie linten mee kon slijpen. Dat heb ik met dit recept dus gedaan. Ik heb dit eerder gedaan. Het recept , galette met courgette, heeft zelfs de krant gehaald.
In een pannetje
Ik beken, soms maak ook ik het me zelf heel gemakkelijk in de keuken. Zo ook met dit recept. Twee pannen vuil, meer niet. Voor de tortellini en voor de groenten. Nadat de groente bijna gaar waren heb ik de tortellini erdoor geschept en de kaas erop. Deksel op de pan en laat de kazen maar smelten.
Ik beken, soms maak ook ik het me zelf heel gemakkelijk in de keuken.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 1 verpakking tortellini
- 1 eetlepel olie
- 1 sjalotje
- 1 oranje puntpaprika (kan ook een ander kleur zijn natuurlijk)
- 1 courgette
- 50 gram gorgonzola
- 50 gram pecorino
- vers gemalen peper maar smaak
Zo bereid je het!
- Kook de tortellini volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verwarm de olie in een hapjespan of ruime koekenpan.
- Pel en snipper het sjalotje. Fruit het in de olie.
- Was de paprika.
- Halveren en zaad en zaadlijsten verwijderen. Snijd dan in blokjes en doe bij het sjalot in de pan. Laat zachtjes bakken.
- Was de courgette. Verwijder de bovenkant en gebruik de groentenslijper om plakken te maken. Heb je die niet, dan is een kaasschaaf een alternatief.
- Leg de plakken in de pan bij de sjalot en paprika en laat ongeveer 5 minuten zachtjes bakken.
- Voeg de gare en afgegoten tortellini erbij en schep om.
- Verdeel de kaas in het pannetje op de andere ingrediënten.
- Leg een passende deksel op de pan en laat zo vijf minuten staan.
- Kijk na die tijd of de kaas voldoende is gesmolten.
- Maal er voor het eten naar smaak peper over.
- En dan...AAN TAFEL.
Ga terug naar home via onderstaande link