Tortellini met courgettelinten, pecorino en gorgonzola

19-01-2021

Tortellini met courgettelinten, pecorino en gorgonzola


Tortellini met courgettelinten, pecorino en gorgonzola

Tortellini met courgettelinten, pecorino en gorgonzola


Tortellini

Afgelopen zomer had ik deze tortellini van de Lidl uitgetest en die beviel ons wel. Geen maag- en darmproblemen. Het was niet te zout of te vet. Dus het werd eens tijd voor een herhaling.


Met kaas

Tja, meatless monday dus ik wilde per se iets zonder vlees maken. Toevallig had ik nog gorgonzola en pecorino in huis.


Courgettelinten

Op een zekere dag ging ik boodschappen doe in de Albert Heijn en zag een keukentool waarvan ik dacht dat die handig zou zijn. Ik wilde ook wel eens courgetti eten. Maar ik zag ook dat ik er mooie linten mee kon slijpen. Dat heb ik met dit recept dus gedaan. Ik heb dit eerder gedaan. Het recept , galette met courgette, heeft zelfs de krant gehaald.


In een pannetje

Ik beken, soms maak ook ik het me zelf heel gemakkelijk in de keuken. Zo ook met dit recept. Twee pannen vuil, meer niet. Voor de tortellini en voor de groenten. Nadat de groente bijna gaar waren heb ik de tortellini erdoor geschept en de kaas erop. Deksel op de pan en laat de kazen maar smelten.



Ik beken, soms maak ook ik het me zelf heel gemakkelijk in de keuken.

Recept staat onder deze foto.

Tortellini met courgettelinten, pecorino en gorgonzola

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Courgette met katenspek

Ben je geen visliefhebber of zoek je een lekker tussendoortje. Dan kan je dit ook op de rucola leggen. Of eet het als tussendoortje.   

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?

 


  • 1 verpakking tortellini
  • 1 eetlepel olie
  • 1 sjalotje
  • 1 oranje puntpaprika (kan ook een ander kleur zijn natuurlijk)
  • 1 courgette
  • 50 gram gorgonzola
  • 50 gram pecorino
  • vers gemalen peper maar smaak















 

Zo bereid je het!



  1. Kook de tortellini volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Verwarm de olie in een hapjespan of ruime koekenpan.
  3. Pel en snipper het sjalotje. Fruit het in de olie.
  4. Was de paprika.
  5. Halveren en zaad en zaadlijsten verwijderen. Snijd dan in blokjes en doe bij het sjalot in de pan. Laat zachtjes bakken.
  6. Was de courgette. Verwijder de bovenkant en gebruik de groentenslijper om plakken te maken. Heb je die niet, dan is een kaasschaaf een alternatief.
  7. Leg de plakken in de pan bij de sjalot en paprika en laat ongeveer 5 minuten zachtjes bakken.
  8. Voeg de gare en afgegoten tortellini erbij en schep om.
  9. Verdeel de kaas in het pannetje op de andere ingrediënten.
  10. Leg een passende deksel op de pan en laat zo vijf minuten staan.
  11. Kijk na die tijd of de kaas voldoende is gesmolten.
  12. Maal er voor het eten naar smaak peper over.
  13. En dan...AAN TAFEL. 











Ga terug naar home via onderstaande link

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Wil je een reactie achterlaten? Je reactie wordt niet getoond op de website



Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: