Witlof recepten
Hier vind je alle recepten met witlof
Witlof is zo'n groente die je rauw of gekookt kan eten. Allebei is het lekker. Ooit was witlof bitter en dat kon je verminderen door de kern te verwijderen. Die zit aan de bovenkant van de stronk. Je zit de kern goed zitten op de foto. Bij het snijden voel je ook dat de kern harder is. Je hoeft hem niet meer weg te snijden. Tenzij je het niet lekker vind.
Uitdaging
Witlof schijnt ook een goede groente zijn voor de gezondheid van onze hersenen. Het zou dementie kunnen voorkomen. Omdat je deze groente op diverse manieren kan eten, vind ik het een uitdaging om veel recepten met deze van oorsprong winterse groente te bedenken.
Inspiratie
Heb je inspiratie gekregen. Wat fijn. Daar zijn recepten voor bedoeld. En zeker de mijne. Om inspiratie op te doen. Maak vooral eten wat jij lekker vind. Heb je al ontdekt dat mijn recepten geschikt zijn voor twee persoonshuishoudens? Inderdaad. Het zijn lekkere recepten voor twee. Recepten voor vier personen zijn er voldoende tenslotte. Nu hoef jij niets meer weg te gooien.