Broccoli met pasta en kaas
Lekker snel
Soms komt het niet uit dat eten koken. Maar take-away is geen optie. Te duur en niet gezond.
Verzin een list
Soms komt het mij ook niet uit dat koken. Als pensionada heb ik het echt ook druk. Niet met werken, maar met andere zaken. En helaas momenteel ook met ziekenhuisgedoe door het gedonder in het vooronder. Dan wordt het een rondje koelkast. Heb jij toevallig bloemkool in huis, net zo goed. Alleen dan wordt het wel een wit bordje. Maakt niet uit, doe er eventueel een rode paprika doorheen als je die hebt. Dan krijgt je eten nog wat kleur.
Vier hoofdingrediënten
Ik ga niet pochen dat je voor dit gerecht niet meer dan vier ingrediënten nodig hebt. Want dat is onzin. Er zitten ook smaakmakers in en doe moet je nou maar net in huis hebben. De pasta op deze foto is een Kroatische variant. Deze had ik gekocht in de Lidl, tijdens de Kroatische week. Weer eens wat anders op het bord. Je kan er gewoon iedere pasta voor gebruiken die jij wil of toevallig in huis hebt.
Broccoliroosjes en de stronk
De stronk had ik in kleine stukjes gesneden en met de pasta mee laten koken. Nog meer groenten. Gooi het niet weg. Je gooit echt goed eten weg. En dat is zonde. Het geeft je vulling en voeding. Dus hup, in de pan ermee.
Te duur en niet gezond.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 150 gram pasta (soort naar eigen keuze)
- 1 broccolistronk
- 1 eetlepel olie
- 1 ui
- 50 gram crème fraiche
- 4 eetlepels geraspte kaas naar smaak (ik had een biologische belegen kaas)
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- vers gemalen peper
- snufje nootmuskaat
- eventueel nog zout
Zo bereid je het!
- Kook de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. *
- Maak de broccoli schoon, snij in stukken en kook gaar.
- Verwarm de olie.
- Pel en snipper de ui. Bak glazig en zacht in de olie.
- Giet de gare pasta bij de ui in de pan.
- Schep de crème fraiche erdoor.
- Meng de gare en afgegoten broccoli erdoor.
- Breng op smaak geraspte kaas, oregano, peper, nootmuskaat.
- Vind je het te flauw, doe er dan een snufje zout door.
- En dan...AAN TAFEL!!
*Heb je een tuin met tegels en onkruid ertussen? Giet het kokende water op het onkruid in je tuin. Doe dit regelmatig en het verminderd. Hiervoor kan je ook het kokend water van je groente/aardappelen gebruiken.
Ga terug naar home via onderstaande link