12-06-2023
Asperges met krielaardappeltjes en kabeljauw
Simpel koken
Het is heerlijk weer. En daar zal ik van genieten ook. Gelukkig hoeven wij niet meer te werken, dus mij hoor je niet klagen. Ook niet over het feit dat ik ziek ben. Hierdoor ben ik wel genoodzaakt om anders te koken. Hierdoor hoef ik niet lang in de keuken te staan. Eigenlijk is het simpel koken met verse producten. Deze manier van koken zorgt er ook voor, dat, ook al is het warm, wij normaal eten. Nou ja normaal voor onze doen dan.
Verspilmenietjes witte asperges
Met één verpakking verspilmenietjes asperges doen wij twee keer. Ook omdat we er nog meer bij eten. Dus dat kwam gisteren mooi uit. Ik zat een beetje te hangen in de tuin en over het eten na te denken. Ineens kwam ik op de maaltijd zoals dit dus.
Krielaardappeltjes
Naast de asperges lag nog een zakje met krielaardappeltjes. En een flesje kookroom stond een plank hoger. In de vriezer nog moten kabeljauw. Nou voor mij was dit voldoende.
Twee apparaten
De krielaardappeltjes en de verspilmenietjes witte asperges heb ik samen met de kookroom in de slowcooker bereid. De ontdooide kabeljauw in de airfryer. En dat was oprecht goed geslaagd. Geen omkijken naar. Nou, min of meer dan. De ene slowcooker is de andere niet. Dus je moet je apparaat wel kennen. De kabeljauw was niet te hard gebakken, maar wel precies goed.

Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
De ene slowcooker is de andere niet.
Wat heb je nodig?
- 400 gram witte asperges
- 250 gram krielaardappeltjes
- 1 flesje kookroom
- snuf peper
- nootmuskaat naar smaak
- 1 theelepel gedroogde dille
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 2 moten kabeljauw
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepel sumak
- versgemalen peper naar smaak
- zout naar smaak
- Naar smaak verse peterselie en bieslook fijn gesneden
- 2 eetlepels geroosterde gemengde pitten
Zo bereid je het!
- Schil de asperges. Spoel af en snijd de houtige onderkanten eraf.
- Leg de krielaardappeltjes onder in de slowcooker.
- Leg daarop de de asperges en giet de kookroom erop.
- Voeg de peper, nootmuskaat, dille en de tijm.
- Stel de slowcooker op hoog in en de tijd op 1,5 uur.
- Zet het apparaat op warmhouden. Ga nu verder met de vis
- Dep na die tijd de kabeljauw droog.
- Leg in een schaaltje die in de airfryer kan
- Smeer beide kanten van de vis in met olie.
- Strooi de sumak erover, peper naar smaak en zout.
- Zet het schaaltje in de airfryer.
- Stel de tijd temperatuur in op 200 graden = visstand. En de tijd op 12 minuten.
- Snijd ondertussen de verse kruiden klein.
- Wanneer de vis klaar is kunnen de apparaten worden uitgeschakeld.
- Verdeel het eten over twee borden.
- Strooi de verse kruiden erover en de pitten.
- En dan... aan tafel!!
Neem contact met ons op
Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Uiteraard kan je ook op mijn facebookpagina reageren.
Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!