13-05-2022
Recept heb ik eerder gepubliceerd op een andere website op 04-04-2018
Oud brood gooi je niet weg! Althans ik niet. Je kan er veel mee doen. Paneermeel, maar ook een bodem voor een hartige taart.
Het voordeel van een hartige taart is dat je hem ook koud kan serveren. Althans, dat lees ik hier en daar. Zelf vind ik warm lekkerder.
Deze taart is dus zonder pakjes gemaakt. Maar wel met behulp van een specerijenmengeling. Het moet wel op smaak worden gebracht tenslotte.
Als smaakmaker heb ik gekozen voor een mengeling van Euroma. Funghi Trifolati.
Een hartige taart is handig als je visite krijg. Je kan deze taart wel van te voren maken. Wanneer je aan tafel gaat, even opwarmen in de oven en dan... aan tafel.
Feta is een heerlijke kaassoort. Deze kaas kan je bakken. En dat is me een partij lekker. De combinatie met de kikkererwten, bloemkool en puntpaprika was een goede.
Zeekraal geplukt in Zeeland is van kort verkrijgbaar. Maar wel super lekker. Het combineerde heerlijk met zalm en groene asperges.
Een oud recept in een modern jasje. Lekker recept voor twee. Simpel en smaakvol ook. Aardappel anders met kaas.
Deze taart is dus zonder pakjes gemaakt.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Begin met de springvorm. Leg op de bodem van een springvorm van 24 cm doorsnede een vel bakpapier. Sluit de vorm. Spray of kwast het bakpapier en de zijkant van de springvorm in met olie.
Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden. Deze flyers maak ik in Canva. Klik hier en neem een kijkje op deze website.
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!