13-05-2022
Recept heb ik eerder gepubliceerd op een andere website op 04-04-2018
Hartige taart van oud brood
Hartige taart met oud brood als bodem
Oud brood gooi je niet weg! Althans ik niet. Je kan er veel mee doen. Paneermeel, maar ook een bodem voor een hartige taart.
Warm of koud
Het voordeel van een hartige taart is dat je hem ook koud kan serveren. Althans, dat lees ik hier en daar. Zelf vind ik warm lekkerder.
Zonder pakjes
Deze taart is dus zonder pakjes gemaakt. Maar wel met behulp van een specerijenmengeling. Het moet wel op smaak worden gebracht tenslotte.
Als smaakmaker heb ik gekozen voor een mengeling van Euroma. Funghi Trifolati.
Van te voren
Een hartige taart is handig als je visite krijg. Je kan deze taart wel van te voren maken. Wanneer je aan tafel gaat, even opwarmen in de oven en dan... aan tafel.
3 recepten uit de top 10
-
Gebakken feta
Feta is een heerlijke kaassoort. Deze kaas kan je bakken. En dat is me een partij lekker. De combinatie met de kikkererwten, bloemkool en puntpaprika was een goede.
-
Groene asperges met zeekraal en zalmLijstitem 1
Zeekraal geplukt in Zeeland is van kort verkrijgbaar. Maar wel super lekker. Het combineerde heerlijk met zalm en groene asperges.
-
Aardappel anders met kaas
Een oud recept in een modern jasje. Lekker recept voor twee. Simpel en smaakvol ook. Aardappel anders met kaas.
Deze taart is dus zonder pakjes gemaakt.
Recept is voor 2 personen. Je kan er dan twee dagen van eten.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- beetje olie uit een fles of uit een sprayfles
- ± 7 oude boterhammen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 rode zoete paprika's
- 500 gram kastanjechampignons
- 1 eetlepel specerijenmengeling Funghi Trifolati
- vers gemalen peper naar smaak
- 4 eieren
- 150 milliter kookroom (ik had plantaardige room)
- 2 eetlepels boekweitmeel
- 50 gram blauwe kaas in stukjes
- vers gemalen peper
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- ½ bakje rucolacress of tuinkers
Zo bereid je het!
Begin met de springvorm. Leg op de bodem van een springvorm van 24 cm doorsnede een vel bakpapier. Sluit de vorm. Spray of kwast het bakpapier en de zijkant van de springvorm in met olie.
- Bekleed dan de bodem met de boterhammen. Maak het een beetje passend en zorg voor een randje.
- Verwarm de olie in een ruime pan.
- Pel en snipper de ui. Fruit zachtjes aan in de olie.
- Pel en snipper het teentje knoflook en doe bij de ui.
- Was de paprika's. Verwijder zaad- en zaadlijsten. Snijd de paprika's in stukjes. Doe gelijk in de pan bij de ui/knoflook.
- Veeg of borstel de champignons schoon. Snijd in plakken en doe in de pan. Laat op een zacht pitje bakken.
- Strooi de specerijen erover. Omscheppen en laat ongeveer 10 minuten zachtjes bakken. Tot de champignons lekker bruin zijn en het vocht is verdampt.
- Maal er peper naar smaak over. Wanneer de champignons gaar zijn, schakel de warmtebron uit en laat afkoelen.
- Breek de eieren boven een kom en klop een beetje los.
- Giet de room erbij en klop er een geheel van.
- Meng de boekweitmeel erdoorheen.
- Doe de blauwe kaas erbij en maal er de peper over.
- Meng het groentemengsel met de eimengsel. En giet in de springvorm.
- Strooi de Parmezaanse kaas erover.
- Verwarm de oven voor op 180°Celsius.
- Zet de springvorm in de voorgewarmde oven en zet de timer op 30 minuten.
- Garneer voor het serveren met de rucolacress of tuinkers.
- En dan...AAN TAFEL.
Ben jij ook zo dol op delen net als ik? Deel dan dit gratis recept met je vrienden.
Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden. Deze flyers maak ik in Canva. Klik hier en neem een kijkje op deze website.
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!