Rösti van zoete aardappel met kaas ertussen

4-03-2021

Rösti van zoete aardappel met kaas ertussen


Rösti van zoete aardappel met kaas ertussen

Rösti van zoete aardappel met kaas ertussen


Rösti

Rösti van zoete aardappel? Yep. Dit had je vast niet zelf bedacht. Het is echt een aanrader. De combinatie van het zoetige van de aardappel, het vettige en zoutige van de kaas. Hmm. Als je dit één keer hebt gemaakt, ga je het vast vaker maken. 


Oorsprong

Rösti heeft zijn oorsprong in Zwitserland. In het Duitstalig gedeelte van dit prachtige land werd of wordt het als ontbijt gegeten. Zelf denk in niet met zoete aardappel.

 

Belachelijk simpel

Het recept is ook belachelijk simpel. En zonder al die toevoegingen die de kant-en-klare diepvriesversies wel hebben. 


Kaas is vleesvervanger

Je kan deze variant eten met een salade, want de kaas is tevens een vleesvervanger. Maar het is ook lekker met gebakken champignons en gestoofde prei. 

Als je dit één keer hebt gemaakt, ga je het vast vaker maken. 

Recept staat onder deze foto.

Rösti van zoete aardappel met kaas ertussen

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Rösti van zoete aardappel

Dit is een andere versie van mijn rösti met zoete aardappel. Deze is zonder kaas ertussen. 

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?

 



  • 1 zoete aardappel van ca 300 gram
  • peper naar smaak uit de molen
  • 1 eetlepel ras el Hanout
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels olie
  • 2 dikke plakken 48+ kaas à 50 gram





















 

Zo bereid je het!



  1. Schil de aardappel en spoel schoon. 
  2. Rasp hem op de grove handrasp of met de keukenmachine.
  3. Meng de ras el Hanout erdoor. 
  4. Klop de eieren los en meng dan door de geraspte aardappel. 
  5. Verwarm de olie in een koekenpan.
  6. Leg een deel van de rösti erin. Leg een deksel op de pan en temper de hittebron.
  7. Laat ongeveer 15 minuten bakken.
  8. Draai om, met behulp van een deksel en bak de andere kant 7 minuten.
  9. Haal uit de pan en herhaal dit met de rest van de rösti, tot en met het moment van omdraaien.
  10. Dan leg je direct de kaas erop en het eerste deel van de rösti die je eerder hebt gebakken.
  11. Zo smelt direct de kaas. 
  12. En dan...AAN TAFEL.














Klik op de button hiernaast om de tekst te downloaden van dit recept.

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Dit is een recept zonder vlees. Wil jij vaker een recept zonder vlees op tafel zetten maar heb je geen idee. Download dan mijn laatste E-zine met 40+ eetsuggesties voor simpele maar smaakvolle recepten zonder vlees.


Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon
Share by: