asperges met beenham en geitenkaas plaattaart

asperges met beenham en geitenkaas plaattaart

Variatie met groene asperges

Soms vraag ik me af op hoeveel manieren je asperges kan eten in zo kort mogelijke tijd. Want de klok tikt door. Nog een paar dagen en dan is het aspergeseizoen weer voorbij. Dan gaan de stengels in rust tot volgend jaar. Dit is niet mijn asperge-uitzwaai-recept. Want de asperges zijn nog wel een tijdje te koop in de winkels. Er zal nog wel wat in de koelhuizen op voorraad liggen. En de groene komen vaak uit Italië. Ik weet dat ze ook van verder weg komen. Maar die koop ik niet. Er zijn enkele producten die ik koop die van buiten Europa komen. Dat is avocado. Van groente en fruit kies ik het liefst uit Nederland of Europa. Dus misschien volgende week mijn laatste recept met asperges. 
asperges met beenham en geitenkaas plaattaart
Dit is niet mijn asperge-uitzwaai-recept. 
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Gazpacho op mijn manier

Gazpacho uit mijn keuken.

Deze soep ik zo makkelijk te maken. Hij past ook prima bij deze plaattaart. De taart en de soep passen prima als borrelhap maar ook als volwaardige maaltijd. 

Klik hier voor het recept.

Wat heb je nodig?

  • Bladerdeeg op een rol (Lidl)
  • 6 eetlepels roomkaas
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • vers gemalen peper
  • 6 plakken beenham
  • 500 gram kleine, groene asperges
  • 300 gram geitenkaas op een rolletje
  • honing naar smaak
  • vers gemalen peper
Zo bereid je het!

  1. Verwarm de oven voor volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Rol het bladerdeeg uit en leg op een ovenbakplaat. 
  3. Besmeer met de roomkaas. 
  4. Strooi de oregano erover en maal er peper over. 
  5. Verdeel de plakken ham over de roomkaas. 
  6. Was de asperges. Goed droogmaken en verdeel over de ham. 
  7. Verdeel daarop de geitenkaas. 
  8. Leg op ieder rondje geitenkaas een beetje honing.
  9. Maal peper over de honing.
  10. Bak de taart volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. ( Ik draai de plaat vaak halverwege, zodat het gelijkmatig bruin en gaar wordt)
  11. En dan...AAN TAFEL!!! 

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

asparagus with ham and goat cheese plate pie
Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: