Dit recept stamt dus uit 2013. Destijds was het heel apart om te maken. Het was daarom ook geen hardloper qua kijkers. Het was nog voor de glutenvrije hype. En nu herplaats ik hem, voor diegene die glutenvrij moeten eten voor hun gezondheid. Niet omdat het een hype is.
Het is gemaakt met gewone naturel tofu. Tegenwoordig overal te koop. Zelfs in de Lidl. En dat is fijn. Want nu kan je zelf je vleesloze burger maken. Wat is het verschil tussen tahoe en tofu? Behalve de naam niets. Tofu is de Chinese naam en Tahoe is de Indonesische benaming.
In het recept schrijf ik dat het lekker is met Jasmijnrijst. Maar dat kan je vervangen voor zilvervliesrijst. Of willekeurige andere rijst, maar net wat je zelf lekker vind. Of betaalbaar, dat is ook niet geheel onbelangrijk. Dan kan ik echt de zilvervliesrijst van de Lidl adviseren. En voor alle duidelijkheid. Ik word niet betaald door de Lidl. Ik doe daar graag zelf mijn boodschappen.
De paksoi had ik gestoomd. Het was paksoi Shanghai. Dat is een kleiner soort paksoi. Maar wanneer de gewone paksoi goedkoper is, koop die dan. Zeker wanneer deze uit Nederland komt. Oh ja, de pindasaus had ik zelf gemaakt. En daar heb ik ook een recept voor. Scroll door voor het recept.
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Wat is het verschil tussen tahoe en tofu?
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
*Let op dat de olie niet verbrandt. De tofu hoeft niet gaar te worden, maar wel warm. En de korst lichtknapperig. Draai de burgers voorzichtig om tegen het breken.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!