31-10-2022
Peren-cranberrie compote
Kruukplaetjes
Voor het foodblogger swap was ik in oktober gekoppeld aan de website: nutmeg en vinegar. Daar heb de inspiratie gevonden voor mijn recept.
Natuurlijk had ik voor dit recept kunnen kiezen. Want ik kom van Flakkee. Let wel, ik ben import. Want oorspronkelijk kom ik uit Rotterdam. Maar hier heb ik niet voor gekozen. Waarom niet? Simpel, ik ben niet zo'n bakster.
Wat dan wel
Waar heb ik dan wel voor gekozen? Voor de perenmoes. Klik hier
Dit leek mij zo lekker. En toevallig had ik nog een paar peren kunnen redden van mijn boom.
Cranberries
Ik gaf er een draai aan door er cranberries aan toe te voegen. Deze zag ik in de Lidl - waar anders - liggen. En ik had nog biologische vlierbloesemsiroop, ja ook gekocht in de Lidl in de voorraad staan.
In de hooimadam
De cranberries zijn lekker en gezond. Maar om nou niet al teveel gas te gebruiken heb ik ze laten poffen, samen met de stukjes peer en het sap. Daarna heb ik de pan in de hooimadam gezet. Na 24 uur heb ik het eruit gehaald en de vruchten waren gaar.
In de yoghurt
Je kan deze compote op vele manieren gebruiken. Maar zelf vind ik het heerlijk om het in de yoghurt te doen. Iedere dag een flinke schep in de yoghurt en ik heb weer een dosis fruit binnen. Het sap gebruik ik ook. Weggooien is zonde tenslotte.
Maayke, je hebt een hele fijne website. Bedankt voor de inspiratie.
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 3 of meer peren, liefst stoofperen
- 400 gram cranberries
- 1 fles biologische vlierbloesemsap
- 1 pijpje kaneel
- 3 puntjes steranijs
- Hooimadam of andere hooikist
Zo bereid je het!
- Schil de peren.
- Snijd in vieren en verwijder het klokhuis.
- Snijd dan in stukken.
- Was de cranberries. Kijk na of ze allemaal nog goed zijn.
- Doen dan bij de perenstukjes in de pan.
- Giet de inhoud de vlierbloesemsap erbij.
- Doe de kaneel en steranijs in een losse theezeef.
- Zet de hittebron aan. Roer regelmatig door.
- Wanneer de cranberries gepoft zijn haal dan de hittebron en zet de pan in de hooimadam of -kist.
- Laat 24 uur staan.
- Geen hooimadam of -kist. Laat het dan tot compote koken.
- En dan...IN DE YOGHURT!! Of verzin zelf een toepassing.
Word jij ook zo blij van lekkere recepten voor twee? Heb jij veel vrienden die zitten te springen om lekkere recepten voor twee? Je kan ze nu blij maken. Zodat ze ook lekker met zijn tweetjes kunnen eten. Sharing is caring!
Klik op de button hiernaast of hieronder om de tekst van dit recept te downloaden.
Wil jij ook mooie flyers maken? Check dan via de link. Credits voor jou en mij. Klikhier
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Neem contact met ons op
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!