10-05-2022
Eerder gepubliceerd op een andere website op 05-03-2019
Gebakken feta
Heerlijke puntpaprika's
Ik had van de week heerlijke gekleurde puntpaprika's gekocht in de Lidl. In de koelkast lag nog een halve bloemkool en ik zag echte feta staan. Een potje met wat zwarte olijven. Tja, daar kon ik wel wat mee.
Geen Saganaki
De feta wilde ik deze keer bakken. Dat doen ze in Griekenland ook, alleen met andere kaas. Een hardere soort – kefalotyri. Het gerecht heet dan sanagaki. Dat is de naam van de pan waar de kaas in wordt gebakken.
Feta met keurmerk
De feta die ik heb gebruikt is de echte feta. Die witte kaasblokjes zijn niet geschikt om te bakken.
Aquafaba
Het kookvocht van de kikkererwten kan je bewaren. Ben je een bakster dan kan je het vocht gebruiken als vervanger voor eiwitten. Maar je kan er ook mayonaise van maken. Het recept komt ook op deze website binnenkort.
kleurig bordje
Al met al is het een bord vol groente geworden en nog kleurig ook.
3 recepten uit de top 10
-
Groene asperges met zeekraal en zalmLijstitem 1
Zeekraal geplukt in Zeeland is van kort verkrijgbaar. Maar wel super lekker. Het combineerde heerlijk met zalm en groene asperges.
-
Hartige taart van verspilmenietjesLijstitem 2
De Lidl verkoopt onder de naam - verspilmenietjes - asperges. Koop die asperges wanneer je dol bent op het witte goud. Zeker wanneer je er soep van gaat maken. Of deze hartige taart.
-
Tortellini met ricotta en spinazie - testLijstitem 3
Soms ben ik benieuwd naar een product. Hoe zou het smaken. Wat kan ik ermee en krijg ik er last van. Klik op de link en lees wat ik van dit product vond. Voor alle duidelijkheid. Ik koop de testproducten zelf.
Het gerecht heet dan sanagaki.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 2 puntpaprika's
- 1 eetlepel olie
- ½ bloemkool
- 1 blikje kikkererwten
- 15 zwarte olijven
- 1 eetlepel Sherry-azijn
- vers gemalen peper
- 3 eetlepels olie
- 3 eetlepels bloem
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- snuf chilipoeder
- 1 verpakking feta
Zo bereid je het!
- Verwarm de oven voor op 160°Celsius.
- Was de paprika's. Maak droog en leg in een ovenschaal. Giet de olie erover en verdeel over de paprika's. Zet de schaal 30 minuten in de oven.
- Kook de bloemkool zo gaar als jij lekker vind.
- Wanneer de paprika's klaar zijn, haal ze dan uit de oven. Verwijder zoveel mogelijk los vel. Halveer ze. Verwijder zaad- en zaadlijsten. Snijd in stukken en leg terug in de ovenschaal.
- Giet de kikkererwten af. Doe bij de warme paprikastukken en schep om.
- Doe ook de gare, warme bloemkool erbij en de olijven. Giet de azijn erover. Maal de peper erover en schep de salade om.
- Verwarm de olie in een pan waar je de feta in kan bakken.
- Strooi de bloem op een bord. Meng de gedroogde oregano erdoor en de chilipoeder.
- Haal de feta uit de verpakking, halveer de plak.
- Leg de plakken in de bloem. Zorg dat alle kanten met bloem bedekt zijn.
- Leg in de warme olie en bak iedere kant ± 4 minuten. Draai voorzichtig om met twee spatels.
- En dan...AAN TAFEL!!
Ben jij ook zo dol op delen net als ik? Deel dan dit gratis recept met je vrienden.
Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden. Deze flyers maak ik in Canva. Klik hier en neem een kijkje op deze website.
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!