Dit was een test met een kruidenpasta. Lees het blog of het een succes was ja of nee.
In februari 1996 kwam dit product op de markt. Aardappel anders. Een potje met saus. Je gooide de inhoud over ongekookte aardappelen en je zette de schaal 45 minuten in de oven. Een kookrevolutie. Zo lekker had je je aardappelen nog nooit gegeten. In 1997 won het zelfs een prijs.
Natuurlijk heb ik dat ook gegeten. Ik ben niet roomser dan de paus hoor.
Alleen na een paar keer ben ik ermee gestopt. Gewoon omdat we er niet kapot van waren. Lees: wij vonden het niet lekker.
Een tijd terug waren we met vakantie en ik deed boodschappen bij AH. Daar zag ik bij voorgekookte aardappelen, potten met aardappel anders staan. Ik dacht werkelijk dat dit product niet meer bestond. Dat had ik dus mis. Vanaf dat moment kriebelde het in mij om dit ook eens zelf te maken. Proberen althans. Ik heb er een paar dagen op lopen broeden en gisteren ging ik aan de slag.
Ik had het gemaakt. Meneer maakte de foto - eerst een totaalfoto van het gerecht nog in de ovenschaal. Diegene die veel foto's maken weten dat je oog denkt, zo dat ziet er goed uit - maar op de foto komt het totaal niet goed over. Daar valt niet tegen op te fotoshoppen. Hij waarschuwde me al. Dus ik zei: 'ik doe een schep op een bord. Misschien is die foto wel toonbaar.' Hij maakte diverse foto's en vermoedde dat er zeker één bij zat die bruikbaar is. En voilà, er is één foto die toonbaar is.
Daar waar je met het potje aardappel anders ongekookte aardappelen gebruikt, heb ik dit met gekookte aardappelen gedaan. Erbij heb ik gekookte bloemkool gedaan. De originele is anders van samenstelling en misschien makkelijker dan mijn aardappel anders. Feit blijft, het is zonder kleur-geur-en smaakstoffen. Niet meer dan boter, tarwebloem, vega-room, salie en wat kookvocht van de aardappelen heb ik gebruikt om de saus te maken.
In de krant
Dit recept heeft zelfs de wakkere krant van Nederland gehaald. Kijk maar...
En dit recept is ook uitgekozen door foodblogger eefkookzo.nl in de foodblogswap van juli 2021
Kijk maar....
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Dit is een recept zonder vlees. Wil jij vaker een recept zonder vlees op tafel zetten maar heb je geen idee. Download dan mijn laatste E-zine met 40+ eetsuggesties voor simpele maar smaakvolle recepten zonder vlees.