Aardappel anders met kaas

Chili con carne met kip uit de slowcooker

Aardappel anders met kaas


Weet je nog? 

In februari 1996 kwam dit product op de markt. Aardappel anders. Een potje met saus. Je gooide de inhoud over ongekookte aardappelen en je zette de schaal 45 minuten in de oven. Een kookrevolutie. Zo lekker had je je aardappelen nog nooit gegeten. In 1997 won het zelfs een prijs.

Natuurlijk heb ik dat ook gegeten. Ik ben niet roomser dan de paus hoor. Alleen na een paar keer ben ik ermee gestopt. Gewoon omdat we er niet kapot van waren. Lees: wij vonden het niet lekker. 

Hoe ik hier op kom ga ik je vertellen


Een tijd terug waren we met vakantie en ik deed boodschappen bij AH. Daar zag ik bij voorgekookte aardappelen, potten met aardappel anders staan. Ik dacht werkelijk dat dit product niet meer bestond. Dat had ik dus mis. Vanaf dat moment kriebelde het in mij om dit ook eens zelf te maken. Proberen althans. Ik heb er een paar dagen op lopen broeden en gisteren ging ik aan de slag. 


Niets mis met de smaak


Ik had het gemaakt. Meneer maakte de foto - eerst een totaalfoto van het gerecht nog in de ovenschaal. Diegene die veel foto's maken weten dat je oog denkt, zo dat ziet er goed uit - maar op de foto komt het totaal niet goed over. Daar valt niet tegen op te fotoshoppen. Hij waarschuwde me al. Dus ik zei: 'ik doe een schep op een bord. Misschien is die foto wel toonbaar.' Hij maakte diverse foto's en vermoedde dat er zeker één bij zat die bruikbaar is. En voilà, er is één foto die toonbaar is. 


Met gekookte aardappelen


Daar waar je met het potje aardappel anders ongekookte aardappelen gebruikt, heb ik dit met gekookte aardappelen gedaan. Erbij heb ik gekookte bloemkool gedaan. De originele is anders van samenstelling en misschien makkelijker dan mijn aardappel anders. Feit blijft, het is zonder kleur-geur-en smaakstoffen. Niet meer dan boter, tarwebloem, vega-room, salie en wat kookvocht van de aardappelen heb ik gebruikt om de saus te maken. 



In de krant

Dit recept heeft zelfs de wakkere krant van Nederland gehaald. Kijk maar...


En dit recept is ook uitgekozen door foodblogger eefkookzo.nl in de foodblogswap van juli 2021 Kijk maar....

 Natuurlijk heb ik dat ook gegeten. Ik ben niet roomser dan de paus hoor.

Recept staat onder deze foto.

Garnalencocktail 2.0
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Pulled chicken barbacoa met zoete aardappel en gekookte bloemkool

Dit was een test met een kruidenpasta. Lees het blog of het een succes was ja of nee. 

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?


 

  • 3 grote of 6 kleine vastkokende aardappelen
  • ½ bloemkool
  • paar takjes verse tijm
  • 25 gram boter (geen margarine)
  • 25 gram tarwebloem
  • 250 ml kookroom, mag ook sojaroom of een andere vega-room zijn 
  • 5 blaadjes verse salie of 1 theelepel gedroogde
  • vers gemalen peper
  • nootmuskaat
  • 75 gram gorgonzola of andere zachte kaas naar eigen smaak
  • 2 eetlepels platte peterselie fijngesneden
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas


 

Zo bereid je het!


 

  1. Schil de aardappelen. Snijd in niet te kleine stukken en kook ze gaar.
  2. Was de bloemkool. Snijd in roosjes en kook de groente gaar zoals jij dit wilt. Voeg de tijm eraan toe.
  3. Smelt de boter in een pannetjes. Laat het niet bruin worden.
  4. Meng de tarwebloem erdoor en roer goed door. Zodra het glanst kan je de room erdoor roeren.
  5. Meng goed door. Zorg dat je geen klontjes hebt. Dat is echt niet lekker.
  6. Snijd de verse salie fijn en roer door de saus.
  7. Maal de peper erover en rasp wat nootmuskaat erdoor.
  8. Leg de gare bloemkool onderin een ovenschaal.
  9. Leg daarop de aardappelen.
  10. Giet daarop de saus.
  11. Leg er blokjes kaas op.
  12. Snijd wat platte peterselie fijn en leg dat ook op de saus.
  13. Strooi als laatste de Parmezaanse kaas erover.
  14. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180° Celsius.
  15. Tot de kaas bruin is geworden. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  16. En dan...AAN TAFEL!



Dit is een recept zonder vlees. Wil jij vaker een recept zonder vlees op tafel zetten maar heb je geen idee. Download dan mijn laatste E-zine met 40+ eetsuggesties voor simpele maar smaakvolle recepten zonder vlees.



Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: