Dit is een andere versie van mijn rösti met zoete aardappel. Deze is zonder kaas ertussen.
Groene asperges in bladerdeeg
Oude doos
Dit recept is echte een oudje. Echt geen idee meer wanneer ik het recept voor het eerst heb gepubliceerd. Ik ben niet zo goed in administratie. Omdat ik met deze website ben gestart, plaats ik hem gewoon weer hier.
Tijdloos
Een oud recept dus, maar feitelijke tijdloos, zeker in het aspergeseizoen. Onnodig om te zeggen dat we er lekker van hebben genoten.
Wat eten wij niet
Wanneer ik al mijn blogs een nalees, dan besef ik dat wij (bijna) alles eten. Wat eten wij niet, pens dat komt er echt niet in. Orgaanvlees zoals longen en hartjes ook niet. Gewoon omdat wij er niet mee opgegroeid zijn. Toch iets van wat de boer niet kent... Postelein eet ik eigenlijk ook niet. Waarom niet? Omdat mijn moeder vond dat het alleen voor mijn vader was. En dat bewijst de theorie als je het niet aanbiedt leert een kind het ook niet eten.
Schoolarts
Spruitjes, heerlijk als kind al, erwtensoep idem. Haring, zalig. Ooit moest ik bij de schoolarts komen hij vroeg mij wat ik lekker vond aan eten. Eigenwijs als ik was zei ik dat hij beter kon vragen wat ik niet lekker vond. Dan was ik tenminste snel klaar.
De tijd waar ik het over heb is de jaren 50-60-70. De keuze was destijds niet zo reuze als nu. Maar wel seizoensgericht. In de jaren 70 kwamen de pakjes in opkomst, maar daarvoor kookte mijn moeder volgens het boekje van de huishoudschool. Doordat wij regelmatig gingen uiteten, kwamen wij met andere gerechten en producten in contact. Verder was het gewone kost wat er op tafel kwam. Toen ik samen ging wonen kwamen de culinaire kookbladen en die spitte ik destijds natuurlijk van voor tot achter uit. Neem daarbij mijn liefde voor koken en 1-+1=2.
Een oud recept maar feitelijke tijdloos, zeker in het aspergeseizoen.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 2 plakjes bladerdeeg
- 6 groene asperges
- 75 gram feta
- 6 zongedroogde tomaten op olie
- 1 eetlepel verse tijm of een theelepel gedroogde
- 1 eetlepel verse majoraan of 1 theelepel gedroogde
- zwarte peper
Zo bereid je het!
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien onder een vochtige doek.
- Verwarm de oven voor op 185° Celsius.
- Verbrokkel de feta en doe in een kom.
- Snijd de tomaten kleiner en doe bij de feta. Meng door.
- Was de asperges. Droogdeppen en snijd van de onderkant een stukje af.
- Leg op iedere plak bladerdeeg 3 asperges en verdeel daarover het kaasmengsel.
- Maal er naar smaak peper over.
- Dan dichtvouwen.
- Bak de pakketjes ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven.
- En dan...AAN TAFEL.
Klik op de button hiernaast om de tekst te downloaden van dit recept.
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hieronder. Dan komt het op mijn facebookpagina.
Dit is een recept zonder vlees. Wil jij vaker een recept zonder vlees op tafel zetten maar heb je geen idee. Download dan mijn laatste E-zine met 40+ eetsuggesties voor simpele maar smaakvolle recepten zonder vlees.