Parfait homemade

Parfait homemade

met chocolade

Dit is zo lekker. Fluweelzacht ijs, die je zelf maakt zonder ijsmachine. Zo dat scheelt weer een apparaat in de kast dacht ik zo. 

Parfait is ijs, maar dan gemaakt zonder ijsmachine. Parfait is stilstaand ijs. Het 'vele' werk is het maken van de de massa. Maar ja, dat is ook wel weer het leuke werk. En geloof me, als je een ijsmachine hebt, moet je deze ijsmassa ook zelf maken. Ik heb bewust vele tussen aanhalingstekens gezet. Zelf vind ik het niet veel werk. Maar ja, ik vind bezig zijn in de keuken geen straf. Zeker niet als ik zie hoe mijn man ervan geniet. En soms ook mijn gasten aan tafel. 

Je kan er alle smaken aangeven. Ik heb het ook weleens met liqor 43 gemaakt en Amarene kersen. Die kersen had ik gekocht in de Lidl tijdens de Italiaanse week. Altijd handig om in huis te hebben.  Zo zag deze parfait eruit. Ik had het in een cakeblik gedaan en toen in de vriezer gezet. Ook handig want zo kan je plakken snijden. 
parfait
Parfait is ijs, maar dan gemaakt zonder ijsmachine. Parfait is stilstaand ijs.
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Gebakken feta

Dit was zo heerlijk. Dit ga ik zeker weer eens herhalen. 


Klik hier voor het recept.

Wat heb je nodig?





  • 2 eieren
  • 3 eidooiers
  • 80 gram suiker (ik had fair trade rietsuiker Lidl)
  • 1 vanillepeul
  • 50 gram (pure-) chocoladedruppels oftewel smeltchocolade 
  • 500 gram slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker

 

Zo bereid je het!



 

  1. Zet een pan met water op en breng aan de kook.* 
  2. Meng de hele eieren met de dooiers in een kom die geschikt is voor de au bain Marie methode.
  3. Meng de suiker, het merg van de vanillepeul en de chocoladedruppels erdoor en zet de kom op de pan met het kokende water.
  4. Blijf kloppen in de eiermassa met een garde. Je merkt dat het gaat binden en een andere kleur krijgt. Speel met de hoogte van je hittebron.
  5. Zodra de strepen van de garde erin blijven staan, doe er dan een lepel in. Trek met je vinger een streep op de bolle kant. Als die niet uitvloeit, dan is het gaar. 
  6. Doe de eiermassa in een kom van je keukenmachine of zet de kom in een bak met ijsblokjes. Laat de machine de massa koud kloppen of doe het met de hand of handmixer. 
  7. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en meng met de koude eiermassa. 
  8. Bekleed een cakeblik met plastic folie, of neem één persoonsglaasjes of andere vormpjes naar eigen keuze. Verdeel daar de eimassa over. Zet in de vriezer. Na ongeveer 10 uur is het voldoende bevroren en lekker om te eten. 
  9. En dan...AAN TAFEL!!! 

 



*

Voor je het water aan de kook breng, zet dan eerst de kom op de pan die je gaat gebruiken. Als die droog blijft aan de onderkant, dan zit er voldoende water in. De kom mag namelijk het kokende water niet raken. Dan gaat het garen te snel. Je krijgt dan roerei en dat is niet de bedoeling. Want dan kan je opnieuw gaan beginnen. 

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.


Wil jij mij een pleziertje doen?
Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs... Share if you like... Thank you!

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: