18-04-2023
Aardappel anders uit de
gtg Russell Hobbs multicooker
Zonder potjes
Ik heb al eerder een recept geplaatst van aardappel anders met kaas. Die had ik op de gewone manier bereid. Wat is gewoon? Nou gewoon op het fornuis. Maar nog steeds zonder dat bekende potje.
De andere manier
De andere manier is met de slowcooker. Je hebt er niet veel voor nodig. Behalve de ingredienten dan. Een ervan is nootmuskaat. Normaal gesproken rasp ik die zelf. Maar ik kwam onlangs nootmuskaat tegen van een bekend merk, namelijk Drogheria. Het zit in een potje met draaimogelijkheid. Je kent ze wel van het zout en peper. Oh ja, deze heeft ook twee maalstanden. Hoe je dat doet, simpel, draaien aan het maalmechanisme. Ik had deze gekocht in de vakantie omdat ik nootmuskaat nodig had.
Aardappelschijfjes
De aardappelen die ik heb gebruikt, zijn voorgekookte aardappelschijfjes. Ik weet, verse aardappelen zijn lekkerder. Daar ga ik vast ook een versie mee maken. Dan heb je wat te kiezen op mijn website. De voorgekookte schijfjes geeft nog een voordeel, het eten is sneller klaar.
Lekker met asperges
Ik had er lekker verspilmeniet asperges van de Lidl bij. Die zijn wat dunner. 1x schillen is ruim voldoende. Onderkantje eraf en koken of in mijn geval, stomen maar. Niet te lang, want ze zijn zo gaar. Omdat ze zo dun zijn. Wij hebben liever de dunnere versie.
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Ik had er lekker verspilmeniet asperges van de Lidl bij.
Wat heb je nodig?
- 450 gram voorgekookte aardappelschijfjes
- 1 flesje kookroom -geen light
- 1 theelepel gemalen nootmuskaat
- peper naar smaak
- 500 gram asperges
- 100 gram ham (smaak en soort naar keuze)
- verse bieslook
- verse peterselie
Zo bereid je het!
- Zet de multicooker aan op laag of low slowcooken. (zie foto op deze pagina)
- Zet de timer op 3 uur.
- Doe de aardappelschijfjes erin.
- Giet de kookroom erbij.
- Doe de nootmuskaat en peper erbij.
- Kijk na een uur of het niet te droog wordt. Eventueel een beetje vocht toevoegen. De aardappelen moeten niet drijven als in een saus. Het zit er net tussenin eigenlijk.
- Omscheppen en laat de slowcooker zijn/haar gang gaan.
- Schil de asperges en bereid ze zoals jij ze lekker vind. (ik heb ze 5 minuten gestoomd met de Multicooker)
- Hak de bieslook en peterselie fijn.
- Verdeel de bieslook over de aardappel anders.
- Verdeel de peterselie over de asperges en breng die ook op smaak met peper en nootmuskaat.
- En dan...AAN TAFEL!
Lijst van diensten
Neem contact met ons op
Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Uiteraard kan je ook op mijn facebookpagina reageren.
Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!