Geen taartdeeg maar bladerdeeg. Daar heb ik deze heerlijke rolletjes mee gemaakt. Ook zo makkelijk eigenlijk.
Pizza spinazie met Tartufo kaas
Kant - en - Klaar
Die pizzabodem die ik eerder had gekocht. Daar moest ik wat mee. Maar wat en hoe?
Spinazie en kaas
Bij die pizzabodem in de koelkast lag ook een zak met spinazie en kaas. Twee soorten kaas. Eén stuk Parmezaanse kaas en een verpakking met Tartufo kaas. Die laatste heeft het uiterlijk van brie of camembert. En smelt heerlijk uit zoals je kan zien op de foto. En lekker dat dit is.
Starten met de spinazie
Ik ben begonnen met de spinazie. Die heb ik eerst kort gebakken zodat het zacht werd en dan in een vergiet goed laten uitlekken. Eventueel nog met een spatel op de spinazie drukken zodat je zeker weet dat alle vocht eruit is. Je wilt tenslotte geen zompige bodem. En dan ga je de pizza opbouwen. De oven verwarm je ook voor. Zeker op 220° Celsius. Hieronder kun je de foto's van de pizza zoals ik die heb opgebouwd.
Pizza of Galette
Ik noem het een pizza. Maar je zou ook kunnen zeggen dat het een Galette is. Dat is een zoete of hartige taart wat gemaakt is van taartdeeg en niet van pizzadeeg. Maar goed, hoe zou jij het noemen? Eigenlijk maakt het niet zo uit. Toch? Als het maar lekker is.
Die laatste heeft het uiterlijk van brie of camembert.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 1 kant-en- klare pizzabodem
- 2 eetlepels olie
- 450 gram verse spinazie
- ½ bekertje crème fraîche
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- vers gemalen peper naar smaak
- 150 gram tartufo kaas
- vers geraspte Parmezaanse kaas naar smaak (wees niet te zuinig hiermee)
Zo bereid je het!
- Haal de bodem uit de koelkast.
- Verwarm de olie in een ruime bakpan.
- Doe de spinazie in gedeelten in de pan. Schep zo nu en dan om tot de spinazie gaar is. Doe dan in een vergiet of zeef om goed uit te laten lekken. Druk er zo nu en op om zoveel mogelijk vocht eruit te krijgen.
- Besmeer de pizzabodem met de crème fraîche en strooi de oregano erover.
- Verdeel de goed uitgelekte spinazie erover en maal daar peper naar smaak over. Houd wel een stuk van de rand over.
- Leg op de spinazie, aan de rand de plakken kaas en vouw dan de rand van de bodem over de kaas.
- Strooi flink wat vers geraspte kaas over de spinazie en zet dan de pizza/Galette in de oven.
- Ongeveer 10 tot 12 minuten. Ook afhankelijk wat er op de verpakking staat van de bodem die jij hebt gekocht.
- En dan.... Aan tafel!
Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!
Bloemkool special
Bloemkool een saaie groente? Nou echt niet. Ik heb een special samengesteld. Daarin kan je zien hoe veelzijdig deze groente is. Je kan deze gratis en voor niets downloaden. Ik heb geen interesse in jouw email-adres.
Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan?
Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt!
40+ recepten zonder vlees
40+ recepten zonder vlees.
Het is een gratis download. Het formaat is PDF. De linken zijn aanklikbaar zodat je direct naar het recept gaat.
Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan?
Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt!