Tarte tatin met witte asperges

28-04-2021

Tarte tatin met witte asperges


Tarte tatin met witte asperges

Tarte tatin met witte asperges


Tarte tatin

Een tarte tatin is eerder zoet dan hartig. In 2013,  in het aspergeseizoen, bedacht ik deze hartige variant. Met witte asperges, want die zijn er nu in overvloed.


Genieten

Om nog meer van deze heerlijke groenten te genieten, bedacht ik deze tarte tatin. Met boter, ham en gekookt ei is lekker. Maar dat gaat wat mij betreft toch vervelen op den duur.

 

Groene asperges

Misschien vraag je je af of dit ook lekker is met groene asperges? Mijn antwoord is ja. Waarom niet? Probeer het gewoon. Je kan deze taart ook maken met de verspil-me-nietjes asperges van de Lidl. Je zal dan verschil hebben in dikten en lengte. Snijd er dan stukjes van en maak een mozaïk. Lekker creatief en apart.


Zonder karamel

Een zoete tarte tatin krijgt op de bodem van de bakvorm een karamel. Karamel is gemaakt van suiker. Dat heb ik achterwege gelaten. Zelf ben ik geen zoetekauw en in dit gerecht is een zoetigheid helemaal niet lekker.

Scrol naar beneden voor de tekst van het recept


Misschien vraag je je af of dit ook lekker is met groene asperges?

Recept staat onder deze foto.

Tarte tatin met witte asperges

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Bloemkoolfrittata uit de Philips Airfryer XXL Kha

Een koolhydraatarm gerecht met bloemkool. Ook nog uit de Philips Airfryer XXL. Lekker recept voor twee personen. 

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?

 


  • 500 gram witte asperges
  • 1 eetlepel olie
  • ½ courgette in dunne plakjes
  • 4 eetlepels zelfgemaakte tomatensaus
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram gorgonzola
  • 6 kleine plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 los-geklopt ei
  • peper
  • nootmuskaat


















 

Zo bereid je het!



  1. Schil de asperges en wassen. Snijd dan de onderkanten eraf, in de lengte halveren en dan in drieën snijden. Gaar koken in ongeveer vijf minuten. Afgieten en op smaak brengen met zout, peper en vers geraspte nootmuskaat. 
  2. Verwarm het bakproduct in een koekenpan en bak de plakjes courgette gaar en bruin. Schenk de tomatensaus erop en draai de hittebron uit. 
  3. Verwarm de oven voor op 185°C. 
  4. Leg de asperges in een vorm in een boterkoek- of taartvorm of een echte tarte tatin-vorm. 
  5. Verdeel achtereenvolgens zachte geitenkaas, de courgette met saus, de stukjes gorgonzola.
  6. Dek af met de plakjes bladerdeeg. 
  7. Bestrijk het deeg met los-geklopt ei.
  8. Zet in de oven en stel de timer in op 20 minuten. 
  9. Zijn de ingrediënten koud, bak je tarte tatin dan in twee fasen. Eerst 15 minuten op 190°C, daarna nog 20 minuten op 185°C .
  10. En dan...AAN TAFEL!! 













Tomatensaus op mijn manier

Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!

40+ recepten zonder vlees

40+ recepten zonder vlees.

Het is een gratis download. Het formaat is PDF. De linken zijn aanklikbaar zodat je direct naar het recept gaat.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


40+ recepten zonder vlees gratis download E-zine

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: