Groene aspergetaart met ei
Nog een recept met groene asperges
En daar ben ik weer met een aspergerecept. Deze keer een hartige taart. Het is gemaakt met Hollandse groene asperges. Deze heb ik gekocht in de Lidl. Daar hebben ze twee soorten verpakte groene asperges. De Hollandse hebben een Nederlands vlaggetje op de verpakking.
Rauw
De asperges zijn er rauw ingegaan. Gelukkig waren ze gaar toen we de taart gingen eten. Waarom gelukkig, wij houden niet echt van knagen op groente. Behalve als het rauwkost is. Dat is logisch, want dat is andere kost.
Rare vorm
De taart ziet er misschien wat raar uit. Deze keer heb ik hem in een springvorm gedaan in plaats van een taartvorm. De vulling was teveel voor een taartvorm. Ik had meer diepte nodig.
Met gekookte eieren
Van de gekookte eieren zie je alleen het geel bovenop. De rest van het ei zit in de taart.
Deeg
Het deeg heb ik kant-en-klaar gekocht van het merk Tante Fanny.
Gelukkig waren ze gaar toen we de taart gingen eten.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 1 verpakking hartige taartdeeg (Tante Fanny)
- 500 gram groene asperges
- 1 plak rauwe ham in blokjes gesneden
- 2 gekookte eieren
- 250 gram crème fraîche
- 4 rauwe eieren
- vers geraspte nootmuskaat naar smaak
- vers gemalen zwarte peper naar smaak
- 1 eetlepel gedroogde oregano
Zo bereid je het!
- Verwarm de oven voor op 175° Celsius.
- Haal het taartdeeg uit de verpakking en doe in een springvorm van ø 24 cm.
- Was de asperges en snijd het houtige deel van de onderkant.
- Snijd dan de toppen eraf. Neem het wat ruim.
- Snijd de steel van de asperges in stukken.
- Pel de gekookte eieren.
- Doe de crème fraîche in een ruime kom.
- Breek de eieren erboven en klop goed door.
- Doe de stukken van de asperges en blokjes ham erin. Doorroeren.
- En breng op smaak met de nootmuskaat en peper. Nog eens doorroeren.
- Giet dit mengsel op de taartbodem.
- Pel de eieren en snijd, in de lengte in vieren. Verdeel over de vulling.
- Verdeel ook de toppen van asperges erover.
- Strooi de gedroogde oregano erover.
- Zet de springvorm in de oven.
- Stel de timer in op 45 minuten. Check of de vulling vast is. Zo niet, laat de taart nog ± 5 à 10 minuten bakken.
- En dan....AAN TAFEL!!
Ben jij ook zo dol op delen net als ik? Deel dan dit gratis recept met je vrienden.
Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden. Deze flyers maak ik in Canva. Klik hier en neem een kijkje op deze website.
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Aspergerecepten
Zoek jij meer recepten met asperges. Dan zit je hier goed. Ik heb van mijn recepten die eerder zijn geplaatst op deze website een E-zine gemaakt. Die kan je gratis downloaden.
En natuurlijk heb jij vrienden die dol zijn op asperges en dringend op zoek naar nieuwe recepten. Geef ze dan de link naar dit blog. Of deel deze pagina op facebook. Daar maak je nieuwe vrienden mee!
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!