Dit is ook een heerlijke combinatie met kaas. Deze keer feta. Houdt er rekening mee dat veel kazen zout zijn. Voeg daarom nooit zout toe in je gerechten.
Spruiten met linzen en Halloumi
Snelle maaltijd
Dit is een snel gerecht wat je zo op tafel zet. Lekker met verse spruiten. Oké, het schoonmaken van de spruiten is even een werk. Je kan ervoor kiezen om spruiten te kopen die al zijn schoongemaakt. Maar vaak zijn die duurder.
Meatless monday
Omdat het vandaag maandag is plaats ik uiteraard een meatless monday recept. Vandaag met halloumi.
Wat is halloumi
Halloumi is een stevige kaas die je kan bakken of grillen. De kaas is vrij zout, daarom heb ik geen zout bij de spruiten gedaan. Anders zou het echt te hartig of te zout worden. Voor meer informatie, lees de flyer die hieronder staat.
Nigella zaad
Nigella zaad is zwarte komijn die een heerlijke smaak geeft aan het gerecht. En ook een beetje een crunch. Voor meer informatie, lees de flyer die hieronder staat.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 500 gram spruiten
- 1 eetlepel olie
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel baharat
- blikje linzen (netto-uitlekgewicht 125 gram)
- 1 verpakking halloumi
- 2 eetlepels Nigella zaad
- peper naar smaak
Zo bereid je het!
- Maak de spruiten schoon door het kontje te verwijderen en de lelijke blaadjes. Halveer ze gelijk. Spoel ze schoon onder stromend water en laat ze even uitlekken.
- Verwarm de olie in een wok of grote bakpan.
- Was de paprika en snijd in stukjes. Doe in de warme olie, samen met de spruiten. Strooi de Baharat erover. Laat even fruiten. Blus af wanneer de groenten zacht begint te worden. Leg een deksel op de pan en laat zachtjes stoven.
- Laat de linzen uitlekken.
- Bak in een koekenpan de halloumi, die je eerst in blokjes heb gesneden.
- Schep de uitgelekte linzen door de spruiten wanneer jij die gaar genoeg vind.
- Als de linzen warm zijn maal er dan naar smaak peper over.
- Verdeel alles over twee borden.
- Strooi de Nigella zaad erover.
- En dan...AAN TAFEL!!!
Ga terug naar home via onderstaande link