27-05-2023
Zomerse salade met fricandeau en geitenkaas
Swiepswoepswap
Op Instagram wordt regelmatig door een grote groep foodbloggers recepten geswapt. Je zoekt naar een recept en je swiept eruit wat je niet wilt. Dan swoep je erin wat je wel wil eten. Daarna maak je een foto en schrijf je het recept uit. Dat is het wel zo'n beetje. Nou snap ik soms regels niet helemaal goed. Dus ik hoop altijd maar dat ik het goed doe.
Zomerse salade
Op instagram was ik gekoppeld door bakkenmetlisanne aan keukenplezier. Marieke van keukenplezier plaats alleen op instagram haar recepten. En ik kwam een recept tegen voor zomerse salade. Toevallig liepen de temperaturen in mijn tuintje op naar zomerse waarde. Dus dat kwam goed uit.
Geen vis
In de koelkast lag fricandeau. Maar ook feta en zachte geitenkaas. Ik check dan altijd de datum en de geitenkaas moest echt eerst op. Omdat ik fricandeau gebruikte swiepte ik de tonijn eruit. En ook de feta verving voor de geitenkaas.
Mijn zomerse salade
Deze salade werd ineens wel een hele andere salade. Maar niet minder lekker. Want het is altijd zo. Laat een recept een inspiratiebron zijn. Uiteraard kan je een recept helemaal volgen als je dat makkelijker vind. En met bakrecepten is het zeker aan te raden. Maar lus geen geitenkaas, vervang het dan door de kaas die jij wel lekker vind. Geen babyspinazie in de winkel, dat kan je makkelijk vervangen door gemengde sla,veldsla of rucola. En zo swoep jij erin wat je wilt. En op deze manier maakte ik het mijn zomerse salade.
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Ik check dan altijd de datum en de geitenkaas moest echt eerst op.
Wat heb je nodig?
- 4 of 5 asperges of 200 gram
- 1 rode puntpaprika
- Wat olie
- 75 gram babyspinazie
- Ingrediënten voor de dressing. Ik had sherryazijn deze keer.
- 100 gram cherry tomaten
- 75 gram fricandeau of ander vleeswaren naar eigen inzicht
- 75 gram verse, zachte geitenkaas
- 2 Eetlepels zwarte olijven
- 1 eetlepel Nigella zaad
Zo bereid je het!
- Schilde asperges. Wassen en snijd de onderkanten eraf. Snijd dan in stukken.
- Ik heb de asperges 15 minuten gestoomd. Maar koken kan ook natuurlijk. Laat afkoelen onder een vochtige doek.
- Smeer de puntparika in met olie.
- Leg in de actifry. Zet de temperatuur op 135 graden en de tijd op 15 minuten. Check of het velletje los is gekomen. Laat wat afkoelen en verwijder dan het velletje.
- Maak de dressing in een ruime kom, door eerst de mosterd met de azijn samen te kloppen tot het één geheel is. Voeg dan steeds beetje bij beetje de olie toe.
- Doe de babyspinazie in de kom en meng door de dressing.
- Was de tomaten. Drogen en doe dan bij de spinazie en meng door.
- Leg de spinazie met tomaten op een grote schaal of verdeel over twee borden.
- Verwijder van de paprika de zaadjes. Snijd de rest in lange repen. Leg op de groente.
- Maak de borden of schaal op jouw manier.
- Sprenkel als laatste het Nigella zaad erover.
- En dan....AAN TAFEL.
Ik heb er chiabattabrood bij gegeten. Maar dit is ook een prima salade om te eten zonder koolhydraten.
Nog zo'n lekkere zomerse salade
Neem contact met ons op
Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Uiteraard kan je ook op mijn facebookpagina reageren.
Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!