Op Instagram wordt regelmatig door een grote groep foodbloggers recepten geswapt. Je zoekt naar een recept en je swiept eruit wat je niet wilt. Dan swoep je erin wat je wel wil eten. Daarna maak je een foto en schrijf je het recept uit. Dat is het wel zo'n beetje. Nou snap ik soms regels niet helemaal goed. Dus ik hoop altijd maar dat ik het goed doe.
Op instagram was ik gekoppeld door bakkenmetlisanne aan keukenplezier. Marieke van keukenplezier plaats alleen op instagram haar recepten. En ik kwam een recept tegen voor zomerse salade. Toevallig liepen de temperaturen in mijn tuintje op naar zomerse waarde. Dus dat kwam goed uit.
In de koelkast lag fricandeau. Maar ook feta en zachte geitenkaas. Ik check dan altijd de datum en de geitenkaas moest echt eerst op. Omdat ik fricandeau gebruikte swiepte ik de tonijn eruit. En ook de feta verving voor de geitenkaas.
Deze salade werd ineens wel een hele andere salade. Maar niet minder lekker. Want het is altijd zo. Laat een recept een inspiratiebron zijn. Uiteraard kan je een recept helemaal volgen als je dat makkelijker vind. En met bakrecepten is het zeker aan te raden. Maar lus geen geitenkaas, vervang het dan door de kaas die jij wel lekker vind. Geen babyspinazie in de winkel, dat kan je makkelijk vervangen door gemengde sla,veldsla of rucola. En zo swoep jij erin wat je wilt. En op deze manier maakte ik het mijn zomerse salade.
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Ik check dan altijd de datum en de geitenkaas moest echt eerst op.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Ik heb er chiabattabrood bij gegeten. Maar dit is ook een prima salade om te eten zonder koolhydraten.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!