05-12-2022
Chocolade panna cotta
Dit recept heb ik op 16-12-2018 op een andere blogsite gepubliceerd.
Italiaans dessert
Panna cotta is zo makkelijk. Het kan niet mislukken. Panna cotta betekend gekookte room.
Met echte chocolade
Met echte cacaopoeder. Geen quick-chocolademelk-poeder. Nee, echte cacao. Die is nog te koop. Maak eens chocolademelk met cacaopoeder. Wedden dat je nooit meer die instant koopt.
Vegetariër of veganist
De gelatine kan je vervangen voor agar-agar. Agar-agar is een bindmiddel wat uit zeewier wordt gewonnen. Kijk voor de hoeveelheid en hoe je het moet gebruiken op de verpakking. Het kan variëren, heb je vlokken of poedervormige agar agar. De slagroom kan je vervangen voor een plantaardige variant.
Flamberen doe je zo!
- Neem een pan en leg een goed passende deksel onder handbereik.
- Houdt kleine kinderen op een afstand.
- Zorg dat de kirschwasser goed warm is en steek aan met een lucifer.
- Laat de pan staan - ga er niet mee lopen. Wacht tot het vuur is gedoofd. Pas dan kan je de kersen verdelen over de borden.
4 zoete verleidingen
-
Cacao en kokos
Twee vegan recepten. Eén voor een tropical bounty bar en de andere een simpele bonbon.
-
Jelly met meloen en frambozen
Ook zo'n lekker dessert met zomerfruit.
-
Mandarijn tarte tatin met Southern comfort gratine
Een heerlijk dessert voor de kerst.
-
panna cotta met aardbeiensaus
Lekker met chocolade.
-
Rabarberwafel
Een leuke en lekkere manier om deze groente te eten.
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 250 milliliter slagroom
- ½ vanillepeul
- 2 eetlepels suiker
- 3 eetlepel cacaopoeder
- 3 blaadjes gelatine
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- 20 kersen op siroop
- 1 eetlepel kirschwasser
- 4 eetlepels mascarpone
- 1 eetlepel poedersuiker
Zo bereid je het!
- Doe de slagroom in een steelpannetje.
- Voeg de vanillesuiker toe.
- Halveer de vanillepeul en schraap de pitjes met een mes eruit en die in de room. Doe ook de doormidden gesneden peul erbij.
- Klop de cacao erdoor.
- Breng dit aan de kook en laat 15 minuten koken op getemperde hittebron.
- Week de blaadjes gelatine kort in koud water volgens gebruiksaanwijzing.
- Voeg toe aan de kokende room en laat de gelatine oplossen.
- Verwijder de vanillepeul.
- Spoel twee vormpjes om met koud water en verdeelde panna cotta over de vormpjes.
- Zet in de koelkast ongeveer 3 uur. Dan is het afgekoeld en goed gestold.
- Haal de panna cotta uit de koelkast. Leg het schaaltje omgekeerd op een bord zodat de panna cotta eruit kan komen. Lukt het niet. Ga dan heel voorzichtig met een mes of dunne spatel langs de rand.
- Verdeel wat van de kersen over de borden.
- Rooster de amandelsnippers heel kort en verdeel over de borden.
- Klop de mascarpone los met een eetlepel poedersuiker en doe op de borden.
- Doe de kersen in een pan met wat van de siroop.
- ZET DE AFZUIGKAP OF RECIRCULATIEKAP UIT.
- Schenk de kirschwasser bij de siroop. Wees er zeker van dat je de stap hierboven hebt gedaan. Zie verder het rode vlak hieronder waar ik schrijf over flamberen.
- En dan...garneren en langzaam eten!!
Klik op de button hiernaast of hieronder om de tekst van dit recept te downloaden.
Neem contact met ons op
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!