Op deze pagina staat een recept zonder vlees. Wil je meer recepten zonder vlees? Klik dan op onderstaande link. Je komt op een pagina met een gratis download met 40+ recepten.
Tortillataart uit de pan
Say what?
Dat dacht ik dus ook toen ik het stond te bedenken. Hoe kom je erop? Eigenlijk heel simpel. Het idee kwam in mij op tijdens het schoonmaken van de kastanjechampignons.
Airfryer
Eerst wilde ik in de airfryer de kaas laten smelten. Maar terwijl ik zo bezig was, dacht ik. Joh dit kan ook gewoon in deze pan. Net zo makkelijk. Scheelt weer afwas. Want deze pan was toch al vies door het gebruik.
Testen maar
Het was een gok of het goed zou komen en verhipt. Het lukte. De bloemtortilla's heb ik wel gehalveerd voor ik de taart opging bouwen. Laagje voor laagje. Deksel erop en dan even wachten.
Camping- of studentenhap
Ik kampeer niet en een student ben ik al helemaal niet. Maar mij lijkt het zo dat dit het ideale recept is. Kan natuurlijk ook wanneer je alleen. Oké, dan is het een beetje veel. Maar goed. De andere helft af laten koelen, inpakken en in de koelkast bewaren. Heb je de dag erop weer een lekkere maaltijd. Budget en no waste.
Joh dit kan ook gewoon in deze pan. Net zo makkelijk.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 1 eetlepel olie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 250 gram rundergehakt
- 500 gram kastanjechampignons
- 1 eetlepel quesadilla kruiden (ik had van de Lidl)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 blikje tomaten in blokjes met sap
- 2 eetlepels tomatenketchup
- paar druppels tabasco
- 3 volkoren bloemtortilla's
- gerapste Pecorino kaas naar smaak
Zo bereid je het!
- Verwarm de olie in de pan.
- Pel de ui en snipper fijn. Doe in de pan bij de hete olie.
- Pel en snipper de knoflook. Wanneer de ui glazig is kan dit bij de ui.
- Voeg gelijk het gehakt toe en bak het rul.
- Veeg of borstel de champignons schoon. Snijd in plakken en doe bij het gehakt.
- Doe de kruiden erbij.
- Schep regelmatig om.
- Wanneer het gehakt gaar en bruin is, voeg dan de tomatenpuree, de inhoud van het blik tomaten, de ketchup en laat pruttelen.
- Doe een paar druppels tabasco erbij.
- Halveer de bloemtortilla's.
- Schep de saus in een schaal.
- Leg op de bodem van de warme pan één gehalveerde bloemtortilla. Leg er wat van de saus op en een deel van de gerapste kaas.
- Herhaal dit tot alle bloemtortilla's gebruikt zijn.
- Leg dan het deksel op de pan. Temper de hittebron en zet de timer op 12 minuten.
- Vind je de kaas voldoende gesmolten. Nog niet, leg het deksel er weer op en laat nog een paar minuten staan.
- En dan...AAN TAFEL!!
Ga terug naar home via onderstaande link